HEKLANJE

Podizanje lica, ritidektomija, zatezanje lica: rastuća industrija medicinskog turizma na Filipinima

TEMU APP 100 E KUPON

Lifting lica

Ptoza, bore ili fine bore lica uglavnom su rezultat starenja, velikog gubitka težine, aktiničkog oštećenja ili genetskog poremećaja koji djeluju pojedinačno ili u kombinaciji jedan s drugim. Rezultat je ostarjeli izgled lica
od postupnog smanjenja volumena tkiva.



Radi bolje analize lica i promjena koje je ono podnijelo kroz vrijeme, ovo je podijeljeno u 3 regije. Na čelu se promatraju dinamične i statične poprečne bore, ptoza obrva i okomite glabelarne bore između obrva. Sredina lica poznata je po ispupčenju obraza, dubokoj nazojugalnoj, nazolabijalnoj i labiomentalnoj brazdi, kapuljici kože gornjeg očnog kapka i vrećicama donjeg kapka. Dok se loša definicija linije čeljusti popraćena opuštenom kožom vrata s okomitim linijama često vidi na donjoj trećini lica.

Ove značajne promjene mogu se riješiti ritidektomijom ili poznatijom kao lifting lica. Postoje 2 općenite vrste postupka zatezanja lica. Ovo su otvoreni ili kirurški lifting lica i nekirurški lifting lica koji je također poznat kao lifting niti. I nekirurški i kirurški lifting lica smanjuju opuštenu kožu, omekšavaju duboke nazolabijalne bore, zaglađuju opuštenu kožu vrata i poboljšavaju definiciju linije čeljusti. I tako vratiti mladolik izgled. Postupak zatezanja lica rješava samo opuštena i atrofična tkiva lica. Ne utječe na kvalitetu kože lica. Stoga ovo nije tretman za bore i nepravilnu pigmentaciju koji se mogu riješiti postupkom resurfacinga.

Ovo pomlađivanje ili restauracija izvodi se ponovnom suspenzijom mekog tkiva lica plakacijskim šavovima i uklanjanjem viška, neelastične kože lica. Dobiveni ožiljak orijentiran je duž prirodne linije lica i vrata što ga čini vrlo neupadljivim. Ovo je skriveno unutar linije kose i na stražnjoj strani ušiju. Većina pacijenata koji traže konzultacije za pomlađivanje lica često su istovremeno zabrinuti zbog izgleda svojih kapaka. Većina bi se žalila na kapuljaču i punoću kože gornjeg očnog kapka s vrećastim donjim kapcima. To se može riješiti gornjom i donjom blefaroplastikom. Vrlo je uobičajeno da će konzultacije s pacijentima za postupak zatezanja lica također trebati operaciju blefraoplastike i obrnuto. Rezultati oba postupka vrlo su komplementarni i maksimiziraju jedan drugog.

Često izvodim ovaj postupak izvan pacijenta u našoj potpuno opremljenoj ambulantnoj kirurškoj ustanovi ili pacijent može biti primljen na dan ili dva ako želi više udobnosti i opuštanja odmah nakon operacije. Bilo da će se postupak izvoditi kao izvanbolnički ili kao bolnički postupak, potrebno je prijeoperativno laboratorijsko i medicinsko odobrenje. To se radi dan prije operacije u našoj klinici. Zahvat će trajati 3 do 4 sata uz duboku sedaciju u lokalnoj anesteziji ili općoj anesteziji. Ovo se može izvoditi istovremeno s drugim kozmetičkim zahvatom za pacijenta dobrog fizičkog zdravlja. Od pacijenata se traži da nose uske zavoje ili kompresijsku odjeću 1 do 2 tjedna, a to će pomoći koži da se ponovno zavije u mišiće lica, pomoći u kontroli oteklina i također spriječiti nakupljanje tekućine ispod kože. Pojavit će se oteklina i blage modrice na licu koje će trajati nekoliko dana do tjedana. Konci se obično skidaju 7 dana nakon operacije.

Svakom pacijentu koji planira ovaj postupak trebat će 10 do 14 dana za početne konzultacije, laboratorij, medicinsku provjeru, operaciju; praćenje, uklanjanje šavova i rani oporavak. Nakon toga pacijent je siguran za putovanje jer su rane zacijeljene.

Drugi povezani članak;
Povoljan zatezanje lica na Filipinima
Minimalno invazivni lifting lica ; Podizanje niti

Za više informacija o tome kako odabrati pravog kirurga za zahvat koji želite i sigurnosne savjete u planiranju kozmetičkog zahvata možete posjetiti www.philippinecosmetic.com



Gotovina je kralj

Ako razumijete i slijedite osnovno načelo “gotovina je kralj”, možete zauvijek promijeniti svoj život. Život će vam biti financijski manje