HEKLANJE

Gotovina je kralj

TEMU APP 100 E KUPON

Ako razumijete i slijedite osnovno načelo “gotovina je kralj”, možete zauvijek promijeniti svoj život. Život će vam biti financijski manje stresan i učinit ćete svoj prvi veliki korak prema “financijskom miru”.

“Gotovina je kralj” načelo je koje je lako razumjeti; međutim može biti teško pratiti. Ovo je načelo ključ manjeg stresa u vašem financijskom životu. Mnoge nam stvari govore kako upravljati svojim financijama, a čini se da se nijedna od njih ne bavi “korijenskim uzrokom” naših financijskih problema.



Najveći problem je što živimo u svijetu plastike i iz svih praktičnih razloga ne poštujemo niti razumijemo vrijednost gotovine.

Ako slijedite ovo jednostavno, ali drugačije načelo “gotovina je kralj”, krenut ćete putem “financijskog mira”. Evo dva osnovna prijedloga kako slijediti načelo “gotovina je kralj”:

Kada budete plaćeni, pobrinite se da odvojite dovoljno novca za plaćanje stanarine/hipoteke, režija i svih drugih fiksnih troškova koje imate. Svaki preostali iznos gotovine treba povući s vašeg tekućeg računa kako bi se iskoristio za hranu, odjeću, darove, zabavu, gorivo itd. Najbolji način da kontrolirate ovu gotovinu bio bi da podijelite i rasporedite određene iznose gotovinu za svaki varijabilni trošak i pohranite tu gotovinu u označene omotnice, poput omotnica koje se nalaze u SUSTAVU BUDGETkeeper.
Zapamtite da je ovaj novac jedini način na koji možete potrošiti. Nakon što potrošite sav svoj novac, neće biti trošenja do sljedeće plaće. Ovo je teško! Nemate kreditne/debitne kartice? Mora da se šališ! Kako ću ikada doći do svoje sljedeće isplate bez korištenja svoje kreditne/debitne kartice? Kažu da je teško ostaviti se pušenja, a ja mislim da je držati se načela “gotovina je kralj” možda čak i teže!

Držite se “gotovina je kralj” i upravljajte svojim novcem. Započet ćete pronalaženjem najjeftinijih mjesta za kupnju goriva, logičnije obavljati svoje poslove i jutarnju kavu nositi od kuće umjesto da svaki dan kupujete tu kavu s mlijekom. Morat ćete pronaći mnogo novih načina za upravljanje gotovinom i prvih nekoliko tjedana bit će najteži. Možda ćete čak ostati bez gotovine prije sljedeće isplate, međutim, držat ćete se načela “gotovina je kralj” i na kraju pronaći “financijski mir”.

Nakon nekoliko tjedana bit će vam lakše upravljati svojim novcem i iznenadit ćete se kada nađete dodatnu gotovinu na raspolaganju prije sljedeće plaće. Što ćete učiniti s tim dodatnim novcem? Mnogi kažu da stavite dodatnu gotovinu na štedni račun ili da platite nešto više za jedan od svojih dugova. Kažem da ga stavite u limenku za kavu i pustite da se nakupi, a zatim izađite van i napravite sjajnu zabavu!

Ako možete slijediti ovo načelo, bit ćete na putu da uspostavite osobni/obiteljski proračun. Neka vam BUDGETkeeper SUSTAV pokaže put do “financijskog mira”.

Jeftine obloge za ribnjak

Ugradnja vrtnog ribnjaka više nije daleki san već lak cilj. Betonski ribnjaci zamijenjeni su umjetnim, gotovim i fleksibilnim Pond Linerima