HEKLANJE

Poboljšano mršavljenje s intervalnim treningom

TEMU APP 100 E KUPON

U ovom članku želim usporediti tradicionalni dugi, spori kardio s intervalnim treningom za mršavljenje. Sa stajališta gubitka masnoće, što više kalorija sagorijevate, to bolje. Pogledajmo koliko su dugi, spori kardio i intervalni treninzi dobri u sagorijevanju kalorija.

Dugi, spori kardio sagorijeva više kalorija tijekom treninga, ali intervalni trening sagorijeva sveukupno više kalorija (tijekom i nakon treninga), jer vas tjera da sagorijevate kalorije između treninga jer se vaše tijelo mora oporaviti od intenzivne borbe. To je “teško” za vaše tijelo. Pobjednik: intervalni trening.



Dugi, spori kardio neće vam pomoći da dobijete mišićnu masu. S druge strane, intervalnim treninzima dobivate mišićnu masu, jer da biste sprintali ili vozili bicikl kao ludi morate jako pritisnuti pedalu. Ovo gradi mišiće (mislite na sprintera). Budući da što više mišića imate, to je veća vaša stopa metabolizma u mirovanju, intervalni trening tjera vas da sagorijevate više kalorija cijeli dan, svaki dan. Pobjednik: intervalni trening.

Još jedna prednost intervalnog treninga je to što traje puno manje vremena (oko 30 minuta po treningu). Pobjednik: intervalni trening.

S druge strane, intervalni trening je pretežak za početnike. Ako ste početnik, držite se laganog trčanja prvo dva tjedna, a zatim eksperimentirajte s povećanjem tempa na 5 minuta i hodanjem sljedećih 5 minuta. Kada to postane lako, skratite interval rada i povećajte njegovu brzinu. Pobjednik: dugi, spori kardio.

Općenito, ako ste u formi, intervalni trening je najbolji. Ali budući da je to jako teško za tijelo, nitko (čak ni elitni trkači) to ne radi više od dva puta tjedno. Dakle, da biste brzo izgubili salo, najbolja opcija je kombinacija intervalnog treninga (1-2 puta tjedno) i dugog, sporog kardija (2-3 puta tjedno). Osim toga, unosi raznolikost u vaš trening, što je dobro. Dobitnik: oboje.

Ukratko, ako želite maksimizirati gubitak masnoće, predlažem da radite samo intervalne treninge u danima kada to radite, te da malo dižete utege i zatim dugi, spori kardio trening u ostale dane kada trenirate.

S tim u vezi, specifičnosti intervalnog treninga mogu biti nezgodne. Nadam se da ću kasnije s vama moći podijeliti metodu koju preferiram. Sportaši i pametni treneri koriste intervalni trening: i vi biste trebali.

Što je epilacija

Jeste li se zapitali koliko različitih vrsta uklanjanja dlačica danas postoji? Jeste li se osjećali zbunjeni svim različitim izrazima koji

Igra koja poboljšava ljubavni život

Razigrano raspoloženje trebalo bi nas pratiti u odrasloj dobi, objašnjavaju stručnjaci, kao vrijedan saveznik u suočavanju sa stresom, učvršćivanju emocionalnih