HEKLANJE

Djeluje li neka od ovih krema protiv starenja?

TEMU APP 100 E KUPON

Djeluje li uopće ijedna od ovih krema protiv starenja? I što oni točno rade? Odgovor na to rade li ili ne je da, ne i sve skupa u jednom.

Danas na tržištu postoje doslovno tisuće različitih krema protiv starenja. Budući da su žene posebno zabrinute zbog utjecaja starosti na njihovu kožu, većina ovih krema protiv starenja reklamira se ženama, no mnogi su se muškarci također okrenuli njihovoj upotrebi.



Većina ovih proizvoda protiv starenja kože stvorit će pojavu smanjenih bora, što može biti vidljivo nakon samo nekoliko tjedana redovite upotrebe. Međutim, ne postoje poznate kreme protiv starenja koje bi zapravo eliminirale bore ili na neki drugi način trajno preokrenule učinke starenja vaše kože.

Kreme protiv starenja uklonit će slojeve mrtve kože i hidratizirati donje slojeve dajući im puniji i puniji izgled koji pomaže smanjiti pojavu bora. Bore se ne uklanjaju trajno, a ponovno se pojavljuju nakon prestanka korištenja proizvoda.

Stoga ga morate nanositi svaki dan i proći ćete kroz puno toga vrlo brzo. Budući da cijena mnogih od ovih krema protiv starenja nije jeftina, održavanje učinka smanjenih bora koje nude može postati skupo.

Možete postići nešto puniji i punašniji izgled kože korištenjem jeftinijih hidratantnih krema. Jedini znanstveno ispitani i dokazani sastojci kreme protiv starenja su vitamin C i E, kao i alfa hidroksi kiselina (AHA). Ova tri sastojka dokazano smanjuju pojavu bora, ali vjerojatno postoje mnogi drugi sastojci koji će imati slične učinke.

Rezultati pojedinog proizvoda razlikovat će se od korisnika do korisnika, a dobra bi strategija bila isprobati nekoliko različitih marki prije nego što se odlučite za onu koja vam najviše odgovara.

Na stranu kreme protiv starenja, dvije najučinkovitije stvari koje možete učiniti da usporite pojavu bora nisu dim i nanesite kremu za sunčanje na početku svakog dana ako planirate biti vani dulje od deset minuta. Preporučuje se SPF 15 ili viši. Koliko god željeli preplanuli ten, pretjerano izlaganje UV zračenju siguran je način da prije vremena vratite naboranu kožu.