HEKLANJE

Vodič za kreditne kartice za povrat novca

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice s povratom novca ovih dana postaju sve popularnije zahvaljujući atraktivnoj mogućnosti povrata novca. Programi nagrađivanja za povrat gotovine nude paušalni postotak, obično 1% kupnje, koji se vraća kupcu u obliku čeka na kraju kredita ili na kraju godine.

Nekoliko trgovaca, kao i etabliranih robnih kuća, nudi kreditne kartice za povrat gotovine kako bi privukli svoje stalne kupce i nove kupce da potaknu kupnju u njihovim trgovinama naplaćujući kupnje svojim odgovarajućim kreditnim karticama za povrat gotovine. Kupci koji koriste ovu shemu dobit će nagradu u gotovini za ukupan iznos obavljenih kupnji na kraju izvoda računa.



Većina izdavatelja kreditnih kartica za povrat gotovine stvara vlastite programe kreditiranja za povrat gotovine. Dvije najpopularnije vrste programa kreditnih kartica za povrat gotovine omogućit će kupcima kredit na iznos njihove kartice kad god kupac obavi kupnju karticom. Međutim, izvorni iznos nagrade za povrat gotovine koju korisnik dobije ovisit će o izvornim odredbama i uvjetima programa kreditne kartice za povrat gotovine. To se razlikuje od jednog do drugog izdavatelja kartice i iznosa ukupnih kupnji koje je kupac izvršio korištenjem kartice.

Nekoliko je točaka koje morate uzeti u obzir prije nego što podnesete zahtjev za kreditnu karticu s povratom novca. Prvi korak je utvrditi svoje potrošačke navike i izračunati koliko vam kredita treba mjesečno. Ako ste čest kupac i kupujete mnogo proizvoda u određenoj trgovini koja nudi program povrata novca, onda je očito dobra ideja nabaviti kreditnu karticu za povrat novca.

Međutim, sve kreditne kartice koje nude novčane nagrade nisu ograničene na određenu trgovinu. Postoji nekoliko izdavatelja kreditnih kartica koji nude obične MasterCard ili Visa kreditne kartice koje kupci mogu koristiti u bilo kojoj trgovini koja prihvaća plaćanja, nudeći ponude za povrat novca za robu ili usluge kupljene kreditnom karticom. Ako koristite ove vrste kreditnih kartica s povratom novca, ne morate stalno kupovati u jednoj određenoj trgovini. Ove kartice možete koristiti za kupnju proizvoda u bilo kojoj trgovini koja prihvaća te kreditne kartice.

Prije nego što podnesete zahtjev za bilo koju kreditnu karticu s povratom gotovine, pažljivo pročitajte odredbe i uvjete kartice, obraćajući posebnu pozornost na sve godišnje naknade ili skrivene troškove koje ćete možda morati platiti za dobivanje i korištenje ovih kartica. Kako bi ostvarili beneficije povrata novca, neki će izdavatelji kreditnih kartica zahtijevati od kupaca da prenesu stanje na kartici iz jednog mjeseca u sljedeći. Međutim, ove vrste kartičnih ponuda često nisu korisne jer vlasnici kartica na kraju plaćaju više u vidu viših kamata samo za održavanje stanja na kartici.

Dakle, prije nego što podnesete zahtjev za bilo koju kreditnu karticu s povratom gotovine, dobro je procijeniti koliko ćete potrošiti svaki mjesec i izračunati beneficiju povrata novca koju ćete dobiti svake godine. Sada oduzmite iznos godišnje članarine ili ukupne naknade koje ćete morati platiti da biste dobili karticu. Rezultat, ako je pozitivan, neto je korist koju ostvarujete korištenjem kreditne kartice za povrat novca. Ako je rezultat negativan, morate ponovno razmisliti o svojoj motivaciji za ovu vrstu kartice. Imajte na umu da je najbolja kreditna kartica za povrat gotovine ona koja će vam pomoći da osigurate najveću neto korist u nagradama za povrat novca umanjenu za sve naknade ili dodatne troškove koji će nastati.