HEKLANJE

Progutajte da biste zablistali – Holistički pristup zdravlju kože

TEMU APP 100 E KUPON

Koža je najveći organ u tijelu. Štiti od bolesti i infekcija, regulira temperaturu i čak pomaže u proizvodnji vitamina. Održavanje kože zdravom ključno je za ljepotu i opće zdravlje, čak i ako većinu nas zanima kako zadržati zdrav izgled kože, a ne stvarno zdravu.

Najbolji način da koža izgleda zdravo – mlada, svijetla, blistava, podatna, meka i bez bora – je da se ne izlažete suncu.



Ultraljubičaste (UV) zrake sunca donose zdravu preplanulost, ali čine mnogo štete koži u smislu pigmentacije, opeklina i gubitka elastičnosti. To može dovesti do preranog starenja u obliku bora, finih linija, opuštenosti, tamne kože, neujednačenog tona kože, gubitka prozirnosti, proširenih pora i suhoće. Čak i najbolja genetika, lokalni tretmani za posvjetljivanje kože i oralni dodaci koži ne bi bili od velike koristi ako se nemilosrdno i redovito sunčate.

Držanje od sunca pomaže, ali ako ga ne možete izbjeći, morat ćete se pobrinuti za zaštitu od sunca. Ovo je posebno važno ako se sunce izlaže dulje vrijeme.

Pod pretpostavkom da smo već razumni u pogledu izlaganja suncu, kako možemo dodatno poboljšati stanje svoje kože? Znamo da su određeni oralni dodaci prehrani učinkoviti za dobro zdravlje kože, ali koji su to dodaci prehrani i koliko su učinkoviti?

Dopuna iznutra

Prva skupina bili bi vitamini i minerali, neophodni za pravilan rad svakog organa.

Vitamini i minerali koji mogu utjecati na zdravlje kože uključuju B-kompleks, posebice B1 (tiamin), B2 (riboflavin) i B12 (cijankobalamin). Poznato je da očiti nedostaci vitamina B1 i B2 uzrokuju posebne oblike dermatitisa (vrsta upale kože). Manjak B12 posebno je štetan za neurone i stanice koje se brzo dijele, uključujući stanice kože.

Osim vitamina B, na zdravlje kože utječe i nedostatak vitamina C, željeza i bakra. Sve tri važne su za sintezu kolagena, ključnog strukturnog proteina u koži, koji ispunjava kožu i daje joj tonus.



Vitamin A ključan je za normalan životni ciklus stanica kože. Nedostatak vitamina A uzrokuje da koža postane suha, krhka i sklona borama. S druge strane, pretjerani unos vitamina A može izazvati ozbiljnu toksičnost i treba ga izbjegavati.

Vitamini C i E te beta-karoten hvaljeni su kao antioksidansi koji smanjuju slobodne radikale. (Slobodni radikali dovode do degeneracije i starenja kože.) Međutim, dok su slobodni radikali i uloga antioksidansa nedvojbeni, klinički rezultati nisu uvjerljivo dokazali poboljšavaju li dodatni vitamini i drugi mikronutrijenti kvalitetu kože i prkose li procesu starenja.

Prevelike doze mogu biti jednako štetne kao i nedostatci, stoga je najbolje pridržavati se preporučenog dnevnog unosa (RDA).



Tematska pomoć

Oralni dodaci bi trebali ići ruku pod ruku s lokalnom primjenom – krema za sunčanje od najmanje SPF 30, kreme (po mogućnosti sa sredstvima za izbjeljivanje kože) i hidratantna krema (po mogućnosti sa sredstvima za posvjetljivanje kože). U usporedbi s lokalnom primjenom, učinci oralnih dodataka su sporiji i suptilniji. Potrošači moraju biti realni u pogledu svojih očekivanja jer rezultati sigurno neće biti vidljivi za 7 dana ili 2 tjedna.

Preporučujemo holistički pristup zdravlju kože, koji uključuje:



Emisije makeovera na televiziji rezultirale su značajnim porastom popularnosti zahvata plastične kirurgije lica. Međutim, često ne uspijevaju pokazati oteklinu nakon toga.

Otok nakon zahvata na licu

Odabir plastične operacije uvijek je veliki korak. Sve više ljudi odlučuje se na ovaj trajni oblik kozmetičke promjene zbog sve starije populacije i broja holivudskih zvijezda koje govore o svojim zahvatima. Posebno popularan oblik plastične kirurgije za žene i muškarce iznad 40 godina su zahvati lica. Evo nekoliko stvari koje možete očekivati kada se odlučite za svoje.

Imajte na umu da postoji mnogo različitih vrsta plastičnih operacija na licu koje se mogu izvesti. Postoje gornji i donji liftovi. Postoje i laserski tretmani, koji su također poznati kao lasersko resurfacing kože. Cilj svih zahvata na licu je ispraviti probleme na licu koji se mogu pojaviti kako osoba stari. Opuštena koža, bore, vilice i duboki nabori na obrazima problemi su koje tradicionalni kirurški zahvati mogu ispraviti, dok laserski zahvati ciljaju na manje nesavršenosti kože poput sitnih bora.

Zahvat na licu obično izvodi certificirani plastični kirurg u općoj anesteziji. Rezovi se prave na koži na liniji kose, a tkivo i mišići ispod se zatežu. To daje koži glatkiji, mlađi izgled. Ponekad se višak kože uklanja i s područja lica. Sav ovaj rad može se obaviti ambulantno. Pacijenti često ustaju i kreću se vrlo brzo.

Ako imate potpunu ili djelomičnu operaciju, morat ćete se suočiti s određenom nelagodom nakon toga. Otok će biti dio ovoga i morate imati razumna očekivanja. Nećete izaći iz operacije i odmah izgledati sjajno. Prilagodba mišića, masnog tkiva i kože izazvat će reakciju tijela. Otok će biti izražen odmah nakon zahvata jer tijelo tjera krv u to područje kako bi pomoglo zacjeljivanju. Iskreno, lice će vam izgledati poput balona. Međutim, nakon nekoliko tjedana oteklina bi se trebala ozbiljno smanjiti. To će vam omogućiti da steknete bolju predodžbu o konačnom izgledu. S obzirom na to, neke manje otekline mogu potrajati i do 10 mjeseci, pa morate biti strpljivi.

Plastična operacija na licu zahtijeva značajnu kiruršku invaziju na mišiće, kožu i masno tkivo. Tijelo će djelovati da se izliječi gurajući krv u to područje. To će rezultirati velikim oticanjem. Nemojte paničariti kada se vidite prvi put nakon operacije. Otok će s vremenom nestati.

Novčani predujmovi u trgovini

Na tržištu su dostupne mnoge vrste gotovinskih predujmova. Ovi predujmovi su osmišljeni kako bi pojedincima omogućili da plaćaju svoje račune