HEKLANJE

Operacija mršavljenja za liječenje dijabetesa

TEMU APP 100 E KUPON

Operacija mršavljenja je tretman za liječenje dijabetesa.

Prema Američkom udruženju za dijabetes, gotovo 21 milijun ljudi u Sjedinjenim Državama ima dijabetes tipa 2. Procjenjuje se da oko pedeset četiri milijuna ima povišenu razinu šećera u krvi i klasificira se kao “predijabetes”. Većina slučajeva dijabetesa tipa 2 rezultat je prekomjerne težine. Zbog prekomjerne tjelesne težine tijelo ne reagira na odgovarajući način na razinu inzulina u krvi, a kod nekih je osoba razina inzulina niža od normalne. To dovodi do toga da tijelo ne može pravilno regulirati šećer u krvi.
Nekoliko je studija pokazalo da operacija mršavljenja može izliječiti dijabetes tipa II. Studija objavljena u Journal of the American Medical Association 2004. godine pokazala je da je dijabetes tipa II eliminiran u gotovo 77% pacijenata na operaciji mršavljenja.
Studija objavljena u New England Journal of Medicine u kolovozu 2007. pokazala je da su smrtni slučajevi od dijabetesa smanjeni za 92% kod pacijenata koji su bili podvrgnuti operaciji gubitka težine, u usporedbi s jednako debelim ljudima koji nisu bili podvrgnuti operaciji.
Sve je očitije da operacija mršavljenja može biti odgovor na metaboličke bolesti kao što su visoki krvni tlak i dijabetes. Ovaj revolucionarni način razmišljanja mijenja pristup liječenju dijabetesa tipa 2. Lijekovi poput inzulina i hipoglikemijskih lijekova jednostavno maskiraju simptome održavajući nisku razinu šećera u krvi. Operacija mršavljenja ima šanse dovesti do izlječenja.
Nedavno je održan sastanak na vrhu u Rimu u Italiji s više od dvadeset medicinskih organizacija kako bi se pregledali dokazi o operaciji mršavljenja kod dijabetesa. Očekuje se da će sudionici konferencije objaviti konsenzus o ulozi operacije mršavljenja kao mogućeg liječenja dijabetesa tipa 2.
Postoji nekoliko opcija za operaciju mršavljenja, a dvije najpopularnije su želučana premosnica i podesiva želučana traka.