HEKLANJE

Kako postići najbolji kroj za svoj oblik lica

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li ikada otišli u salon s časopisom o frizurama u ruci, nadajući se da će vam se pramenovi transformirati u najnoviji trend na naslovnoj stranici samo da bi vam stilist rekao da nemate pravo oblikovano lice da nosite stil ili , što je još gore, vaš vam je stilist stavio baš tu frizuru, ali ne izgledate nimalo poput modela koji nosi frizuru iz časopisa?

Svi smo imali užasna iskustva u stolici stilista. Većinu vremena to nisu tehničke pogreške, već pogreške kada je u pitanju odabir pravog stila koji će upotpuniti strukturu i građu našeg lica.



Prilikom odabira savršene frizure za vaš jedinstveni izgled, stilisti bi trebali uzeti u obzir vašu građu. Na primjer, kratko ošišani stilovi ne bi pristajali osobi s velikim stasom, niti bi stil punog tijela bio kompliment osobi s malim stasom. Ovdje je ključna ravnoteža između stila i okvira.

Stilisti također trebaju paziti na oblik vašeg lica kada biraju najbolji izgled za vas. Postoji pet osnovnih oblika lica: ovalno, srce, okruglo, četvrtasto i trokutasto.

Svi ovi oblici mogu biti lijepi, ali jedan je idealan: ovalni. Bez obzira kakav oblik lica imate, postizanje savršenog izgleda uključuje odabir pravog kroja ili stila koji će vaše lice učiniti ovalnijim.

Ovalni oblici lica prepoznaju se po savršenoj simetriji određenih crta lica, kao što je udaljenost od linije kose do hrpta nosa (između očiju), od hrpta nosa do usana i od usana do dna od brade. Ako je vaše lice ovalnog oblika, možete se smatrati velikim sretnikom. Ovaj oblik je jedini koji pristaje gotovo svim zamislivim frizurama.

Lica u obliku srca obično su šira kroz čelo i sužavaju se do točke na bradi. Ovako oblikovano lice možete učiniti ovalnijim postavljanjem težine frizure u razini brade ili nošenjem kraćih šiški. Imajte na umu da je cilj minimizirati čelo i istaknuti bradu.

Okrugla lica su upravo to: okrugla. Imaju široke jagodične kosti i obično su manje kroz čelo i bradu. Ovdje je cilj minimizirati jagodice. Stilovi s visinom u šišci i bočno ošišanim prema licu obično najbolje funkcioniraju.

Četvrtasta lica imaju odvažno čelo i uglatu liniju čeljusti. Stilovi s mekim rubovima i velikom količinom teksture usmjerene prema licu stvarno pristaju ovom obliku. Dužina bi trebala biti duža od duljine čeljusti kako bi se skrenula pozornost s čeljusti, ali u isto vrijeme ta duljina treba biti slojevita. Ravni, uglađeni stil služio bi samo za naglašavanje uglatih linija lica.



Lica trokutastog oblika su ugla na liniji čeljusti, ali su uska kroz čelo. S njima se može postupati otprilike na isti način na koji se postupa s četvrtastim licima, uz jednu iznimku; potrebna je veća visina i punina u cijelom području krune i šiški kako bi ovaj dio lica izgledao veći.

Sada kada znate što vaš stilist zna, ponesite to znanje sa sobom prilikom sljedećeg posjeta salonu. Ovaj put, kada prelistate knjige i časopise o stilu, moći ćete se usredotočiti na svoj savršeni novi kroj. Sretno!