HEKLANJE

Ti si! Trendovi, vrste i troškovi uklanjanja dlačica

TEMU APP 100 E KUPON

Uklanjanje neželjenih dlačica u velikom je porastu. Studije pokazuju da oko osamdeset posto žena i iznenađujuće pedeset posto muškaraca ima neželjene dlake kojih bi se željeli riješiti. Uklanjanje dlačica postoji već tisućama godina iu svakoj kulturi pronaći ćete različite društveno prihvatljive količine i područja dlačica na tijelu.

Svi ljudi koji žele depilaciju žele 3 stvari:



1. Da se riješe svojih neželjenih dlačica uz manje boli.
2. Uklonite dlake bez trošenja ruke i noge, igra riječi, (:–).
3. Smanjite ponovni rast dlačica.

Sada postoji nekoliko postupaka za uklanjanje dlačica i svaki dolazi sa svojim prednostima, nuspojavama i povezanim troškovima.

Desetljećima su elektroliza i brijanje bili uobičajena praksa za uklanjanje dlačica, a nedostaci su bili vrlo bolni i dugotrajni. Nedavno su moderne tehnike poput laserskog uklanjanja dlačica dale svijetu bolji način za uklanjanje neželjenih dlačica.

Evo dostupnih metoda uklanjanja dlačica:

Privremeno: pinceta, brijanje, epilatori (mehanički i električni), kemijski depilatori
Smanjenje količine dlačica: depilacija voskom i šećerom (s vremenom smanjuje rast dlačica)
Trajno: elektroliza (elektrologija kose), lasersko uklanjanje dlaka

Ovisno o uključenom stručnjaku i vrsti tretmana koji želite, cijena varira.

Evo općih smjernica o troškovima za najpopularnije vrste uklanjanja dlačica:
1. Brijanje: od 1 do 25 USD za britve i pribor. Brijači ili profesionalno brijanje koštaju oko 5 do 30 dolara.
2. Depilacija voskom: sada popularnija od šećeranja koštat će oko 25 do 75 dolara za pribor za kućnu upotrebu i oko 20 do 200 dolara za profesionalnu depilaciju voskom u salonima, ovisno o tome koliki dio tijela treba obaviti.
3. Laser: općenito košta nekoliko tisuća dolara nakon ponovljenih tretmana i varira ovisno o tome koliki dio tijela treba tretirati.



Pregled i dodatne informacije o različitim vrstama uklanjanja dlačica: Brijanje jest i uvijek može biti najbrži i najbezbolniji oblik kratkotrajnog ili privremenog uklanjanja dlačica.

Kreme za uklanjanje dlačica kao što su Ultra Hair Removal, Emjoi Hair Removal System i Tend Skin dostupne su u trgovinama i mogu se naručiti online. Ali budite oprezni pri kupnji proizvoda na mreži i posavjetujte se sa stručnjakom kako biste saznali koji je proizvod prikladan za vaš tip kože i mjesto uklanjanja dlačica. Izvrstan izvor za traženje prijevara i proizvoda je web stranica pod nazivom www.HairFacts.com.

Epilatori su dobri ako imate osjetljivu kožu. Kompaktne su veličine, prenosivi i jednostavni za korištenje. Iskreno rečeno, epilator čupa dlačice iz korijena i kao i svaka druga metoda ima svoje prednosti i nedostatke.



Depilacija voskom, iako privremena, drugi je učinkovit način uklanjanja dlačica i lako se može obaviti u privatnosti vlastitog doma. Ipak ima mnogo upozorenja pa ako niste upoznati s depilacijom voskom, prvo se posavjetujte s dermatologom. Za najbolje rezultate depilacije voskom pustite dlačice da izrastu 2-3 tjedna.

Opći savjeti i smjernice za depilaciju:
1. Operite kožu kako biste uklonili sav losion i prirodna ulja s kože.
2. Pustite da se vaše tijelo potpuno osuši.
3. Prvo testirajte na malom području kako biste bili sigurni da vaša koža nema štetnih učinaka.
4. Nemojte pregrijavati vosak jer bi mogao zagorjeti.
5. Za izbjegavanje boli mogu se koristiti gelovi za smanjenje boli.
6. Vosak treba nanositi u smjeru rasta dlačica.
7. Povucite vosak unatrag iz smjera rasta dlačica umjesto da ga povlačite prema gore ili van.
8. Obrišite kožu vlažnim ručnikom kako biste uklonili višak voska.
9. Koristite dobar losion za sunčanje kako biste izbjegli izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti nakon depilacije.

Lasersko uklanjanje dlačica još je jedan način da se trajno riješite neželjenih dlačica. Ovi laseri uništavaju pigment folikula dlake sprječavajući njezin ponovni rast. Može se koristiti za uklanjanje dlaka s malog područja gornje usne osobe do dlaka sa stražnje strane cijelog tijela za muškarce. Mjehurići ili crvenilo kože, tamne mrlje i izbočine na koži su očekivani nakon tretmana laserskog uklanjanja, ali će brzo zacijeliti gotovo bez razloga za brigu. Glavni nedostatak lasera su povezani troškovi. Za potpunu pokrivenost bit će potrebni ponovljeni posjeti. Za dodatne pojedinosti obratite se salonu za lasersko uklanjanje dlačica u vašem području.



Za dodatne informacije o uklanjanju dlačica obratite se dermatologu u vašem području ili svratite i posjetite jedan od salona za uklanjanje dlačica, siguran sam da će vam rado dati više informacija s obzirom na to da ste potencijalni klijent.

Kornati

Kornatski arhipelag jedna je od najrazvedenijih otocnih skupina Sredozemlja. Smjestena je na sredisnjem dijelu Hrvatskog Jadrana između Zadarskog i Šibenskog