HEKLANJE

Njega masne kože

TEMU APP 100 E KUPON

Kako bismo započeli raspravu o njezi masne kože, neophodno je najprije razumjeti uzrok masne kože. Jednostavno rečeno, masna koža rezultat je prekomjerne proizvodnje sebuma (masne tvari koju koža prirodno proizvodi). Kao što je svima poznato, višak svega je loš; pa je i višak sebuma loš. To dovodi do začepljenja pora kože, što rezultira nakupljanjem mrtvih stanica i stoga stvaranjem prištića/akni. Štoviše, masna koža kvari i vaš izgled. Dakle, “njega masne kože” jednako je važna kao i “njega kože” za druge tipove kože.

Osnovni cilj ‘njege masne kože’ je uklanjanje prekomjernog sebuma ili masnoće s kože. Međutim, postupci za njegu masne kože ne bi trebali dovesti do potpunog uklanjanja masnoće. ‘Njega masne kože’ počinje upotrebom sredstva za čišćenje. Međutim, neće sva sredstva za čišćenje djelovati. Trebate sredstvo za čišćenje koje sadrži salicilnu kiselinu, tj. beta-hidroksi kiselinu koja usporava proizvodnju sebuma. Čišćenje treba provoditi dva puta dnevno (a čak i više u vrućim i vlažnim uvjetima).



Većina proizvoda za njegu masne kože ne sadrži ulje; međutim, uvijek je dobro provjeriti sastojke proizvoda prije nego što ga zapravo kupite. Ovo je osobito važno ako je proizvod označen kao “prikladan za sve tipove kože”, umjesto kao “proizvod za njegu masne kože”. ‘Njega masne kože’ također ovisi o stupnju masnoće, ako niste previše masni, pa bi neki od ovih proizvoda ‘prikladnih za sve’ mogli poslužiti i vama. Za izrazito masnu kožu prikladni su samo proizvodi za njegu masne kože. Vaša rutina njege masne kože može uključivati tonik na bazi alkohola (za izrazito masnu kožu). Ovo može biti drugi korak u vašoj rutini njege masne kože, tj. odmah nakon čišćenja. Međutim, pretjerano toniranje može naštetiti vašoj koži.

Sljedeći korak u vašoj rutini njege masne kože može biti blaga hidratantna krema. Opet, stupanj masnoće vaše kože odredit će trebate li ovo uključiti u svoju rutinu njege masne kože. Ako odlučite staviti hidratantnu kremu, svakako koristite onu koja je bez ulja, voska i bez lipida.
Također možete koristiti masku od gline (recimo jednom tjedno) kao mjeru za njegu masne kože.

Što se tiče proizvoda za njegu masne kože, možda ćete morati isprobati nekoliko prije nego što pronađete onaj koji je stvarno prikladan za vašu kožu.

U slučaju da ove mjere ne daju željeni rezultat, obratite se dobrom dermatologu za savjet. Mogao bi propisati jače proizvode za njegu masne kože poput krema s vitaminom A, retinoida, sumpornih krema itd., koji mogu pomoći u rješavanju problema masne kože.

 

Prečac do glatke i zdrave kože!

Imate 25 godina, a izgledate 35. Krivite svoju kožu! Koža je najveći organ u tijelu i najizloženiji. Zagađenje, ultraljubičaste zrake