HEKLANJE

10 najboljih načina da popravite svoj kreditni rezultat

TEMU APP 100 E KUPON

Nikada ne smijete podcijeniti vrijednost dobre kreditne sposobnosti. Sigurno će vam trebati vaš kreditni rezultat u budućnosti. Na primjer, ako ste student, morat ćete posuditi određeni iznos koristeći studentski zajam kako biste pohađali školu. U ovom trenutku vaša će kreditna povijest svakako biti važna i imat će velik utjecaj na dobivanje sredstava koja su vam potrebna.

Ako se prijavljujete za studentski zajam, vaš vjerovnik ili kreditna institucija će vjerojatno zatražiti kopiju vašeg kreditnog izvješća i kreditnog rezultata, koji dolazi od ovlaštene agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti. To će vam pomoći identificirati vaše kreditne kriterije i utvrditi jeste li kvalificirani za kredit. A ako jeste, vaša će kreditna sposobnost utjecati na kamatu koju ćete plaćati za sredstva.



Morate biti u mogućnosti pokazati dobru kreditnu sposobnost da bi vas odobrila većina privatnih studentskih zajmova. To se također odnosi na zajmove koji bi vam mogli trebati, kao što su zajmovi za automobile, poslovni zajmovi i hipoteke.

Evo što možete učiniti kako biste zadržali visoku kreditnu sposobnost i dobru kreditnu sposobnost.

1. Plaćajte brzo i na vrijeme. Pazite da ne propustite nijedan rok.

2. Plaćajte minimalne mjesečne rate. Ovo će značajno popraviti vaš kreditni rezultat.

3. Ograničite broj računa kreditnih kartica koje imate otvorene u bilo kojem trenutku.

4. Održavajte raspoloživi kredit na svojim otvorenim računima.

5. Zatražite kopiju svog kreditnog izvješća barem jednom a
godine od svake od tri nacionalne agencije za kreditno izvješćivanje.



6. Provjerite ima li u izvješćima pogrešaka. Morate odmah razjasniti sve pogreške koje se pojave u vašem izvješću, vrijeme je u tome kritično.

7. Ne otvarajte više računa odjednom, pogotovo ako vaša kreditna povijest nije dobra. Zajmodavcima to izgleda pomalo rizično jer preuzimate velik dio mogućeg duga, odjednom.

8. Zapamtite da morate znati odrediti prioritet svojih potreba. Neko vrijeme ostavite one kreditne kartice koje vam nisu potrebne. Nakon što se oporavite od svih ostalih dugova, možete vratiti te kartice u svoj novčanik. Novi računi će smanjiti prosječnu starost vašeg računa i to je nešto što se ubraja u vaš FICO rezultat.



9. Ne otvarajte račune koji nisu potrebni. Oni će samo biti teret. Čak i ako imate vrlo visok prihod, još uvijek možete naići na neke poteškoće.

10. Pazite da ne zatvarate račune s mišlju da će račun biti uklonjen iz vaše evidencije. To uopće neće pomoći. Zatvaranje računa ponekad čak može naštetiti vašem rezultatu.

Blog i ping – Osnove

Blogovi i ping danas su najčešće korištene riječi u IT sektoru. Ove dvije riječi danas su svima na usnama. Pa

Abdominoplastika: zatezanje trbuha

Abdominoplastika ili “uvlačenje trbuha” je kozmetička operacija namijenjena ispravljanju izbočenog trbuha koji može biti posljedica slabih trbušnih mišića, povećanja tjelesne