HEKLANJE

Dobivanje kredita i njegovo bodovanje

TEMU APP 100 E KUPON

Jednom se može dogoditi da se nađete u hitnoj potrebi za velikom kreditnom linijom. Međutim, na putu do njega neizbježno ćete se susresti s nekim problemima. Raspravljajmo o nekima od njih. Kreditna ocjena. Pretpostavljam da ste ponekad vidjeli troznamenkasti broj koji se zove kreditni rezultat? A kažu da što je veći broj – vjerovnik ima bolje mišljenje. A ako je niža od neke marže – onda je puno teže. Da – i to je čista istina o našem financijskom sustavu. Postoji takozvana Savezna komisija za trgovinu koja je donijela Zakon o poštenom kreditnom izvješćivanju. Zbog ovog dokumenta postoje neka opća pravila koja određuju način na koji ovlaštena kreditni uredi.

Dakle, oni skupljaju povijest. Ali što je ovdje priloženo što stvara bodovanje? Odgovor je u čitavoj složenosti različitih pokazatelja podataka – kao što je točnost prošlih plaćanja ili opća duljina vašeg kredita u vremenu – svi ti prilično objektivni faktori daju vam neke bodove.



Stoga – čak i ako banke tvrde da općenito ispunjavate uvjete, mogu barem preopteretiti vašu kreditnu liniju stvarno visokom kamatnom stopom oslanjajući se na vaš slab rezultat (obično manji od 600). U svakom slučaju, prema Zakonu o FCR-u, imate sva prava tražiti bilo kakve informacije o datotekama vaše kreditne povijesti i zahtjevima trećih strana kako biste saznali kako reagirati. Imajte na umu da to ide u roku od 60 dana. Osobito može biti korisno razumjeti razloge odbijanja.

Najgora stvar s vašim lošim kreditnim rezultatom je potpuni nedostatak toga – ako ste nedavni imigrant ili ste tek počeli svoju financijsku aktivnost. Kako možete vezati svoj kredit?
Načini dobivanja. Da, postoje neka uobičajena sredstva koja možete koristiti:

– Prijavite se za osiguranu kreditnu karticu. Snažno smanjuje bankovne rizike jer nećete moći učinkovito potrošiti više od iznosa svog računa.
– Pokušajte pronaći supotpisnika, nekoga tko ima odgovarajuću kreditnu ocjenu i pristaje vam pomoći u izgradnji kredita
– Samo se prijavite i tražite bilo koju odgovarajuću kartičarsku uslugu ako je možete pronaći. Postoje različite kreditne organizacije s brojnim individualnim programima.

Posljednje, ali ne i najmanje važno – imajte na umu dvije stvari: provjerite je li vaše kreditno izvješće ispravno popunjeno i dobro razmislite.

Povijest lječilišta

Sama pomisao na toplice dovoljna je da našem umornom tijelu da trnce. U ubrzanom tempu života s velikim opterećenjem posla