HEKLANJE

Dug Novac i Sreća

TEMU APP 100 E KUPON

Savjeti koji će vam pomoći da se oslobodite dugova i ostanete vani.

Riješiti problem



Ako ste u dugovima, brže ste potrošili novac nego što ste ga zaradili!

Kako biste se oslobodili duga ili ostali vani, morate potrošiti manje nego što zarađujete (i primijeniti razliku na štednju i smanjenje duga).

Morat ćete smanjiti troškove ili povećati prihode ili kombinaciju oba. Prečesto povećanja prihoda rezultiraju povećanom potrošnjom, stoga prvo smanjite potrošnju ako je moguće.

Neki su rekli: “Nije važno koliko zarađuješ, ali je važno koliko trošiš.”

Analizirajte svoje navike trošenja. Što je uzrokovalo vaš dug? Trebate li popraviti novčanik koji curi? Neki ljudi trebaju zabilježiti na papiru sve što potroše mjesec dana kako bi pronašli mjesta curenja.

Dolar dnevno za sok je 365 dolara godišnje. Procijenjeni dugoročni trošak kutije cigareta je ~40 USD.

Proučite svoje potrebe i želje. Budite spremni odreći se nekih svojih želja, a odgoditi druge kako biste se riješili duga. Posuđujte samo za stvari kojima se povećava vrijednost, a ne za igračke.



Nastojte eliminirati neke svoje troškove, osobito one koji se ponavljaju. Mnogi koji su zakopani u dugovima imaju skupe mobitele, satelitsku televiziju, skupe telefonske opcije, internetske usluge, jedinice za pohranu i druge mjesečne pogodnosti koje im onemogućuju smanjenje tereta duga.

Nema nikakve magije u izvlačenju iz duga. Ako ponuda zvuči predobro da bi bila istinita, zvuči! Mnoge tvrtke koje tvrde da vam mogu pomoći pogoršat će vaše financije ako im to dopustite.

Ako ste impulzivan kupac, sakrijte svoje kreditne kartice kod kuće na sigurno mjesto.



Kupnja novčanika

Čak i ako je vaš novčanik napravljen od kože, u jednom ćete trenutku morati razmisliti o njegovoj zamjeni za noviji

Savjeti i trikovi za parfeme

Mirisi često mogu odražavati naše raspoloženje i osobnost. Određeni miris na dobrom prijatelju može mirisati sasvim drugačije na vama jer

Hoćemo li živjeti vječno?

Neki stručnjaci tvrde da je osoba koja živi do 1000 godina već rođena. Nedavno su znanstvenici otkrili ljudske gene koji

Brzi pregled kolutova znački

Koluti za značke atraktivan su način za zaposlenike da pokažu ID bedževe svoje tvrtke. Uvlačive su posebno prikladne u situacijama