HEKLANJE

Savjeti i trikovi za parfeme

TEMU APP 100 E KUPON

Mirisi često mogu odražavati naše raspoloženje i osobnost. Određeni miris na dobrom prijatelju može mirisati sasvim drugačije na vama jer svaki miris reagira drugačije u skladu s našim vlastitim kemijskim sastavom.

Kada isprobavate parfem u trgovini, svakako pričekajte oko 10 minuta kako bi miris reagirao na kemiju vašeg tijela prije nego što ga kupite. Pomirišite ga nakon prvog nanošenja i zatim ponovno pomirišite nakon čekanja. To vam omogućuje da kušate gornje i srednje note mirisa i daje vam dobar osjećaj kako će se miris zadržati tijekom dana.



Svakako ograničite koliko mirisa isprobavate odjednom u trgovini – držite se samo 3 ili 4 odjednom. Inače bi vaša osjetila mirisa mogla biti preopterećena i možda nećete moći razlikovati jedan parfem od drugog!

Ako ste zabrinuti zbog alergijske reakcije, pričekajte otprilike sat vremena nakon uzorkovanja parfema. Ako se do tog vremena ne dogodi nikakva reakcija, vjerojatno je sigurno otići naprijed i baciti se na taj novi parfem!

Mirise uvijek nanosite izravno na kožu ili kosu jer neki mirisi (osobito parfemi i parfemske vode koji imaju veću koncentraciju ulja) mogu uzrokovati promjenu boje na određenim tkaninama. Nikada nemojte prskati mirise izravno na svilu – oštetit ćete je!

Ako volite malo poprskati svoju odjeću, prvo ga isprobajte na skrivenom dijelu kao što je unutarnja podstava prije nego što poprskate po sebi! To posebno vrijedi za osjetljive tkanine i odjeću “samo kemijsko čišćenje”.

Predlažem mijenjanje mirisa ovisno o sezoni. Drugim riječima, birajte svjetlije mirise tijekom toplijeg vremena i zadržite jače mirise za suše, hladno vrijeme. Toplina pojačava miris, pa se ljeti nema potrebe zalijevati teškim mirisom. A ako ste vani, budite svjesni da pčele, ose, stršljene i druge leteće bube privlače cvjetni mirisi (što je još jedan dobar razlog da se držite laganih, čistih mirisa!)

Kad smo već kod vrućine, ako želite da vaš omiljeni parfem ostane svjež kao na dan kada ste ga kupili, držite bočicu na hladnom i tamnom mjestu. Čuvajte bocu u originalnoj kutiji, ako je moguće. Možda ćete ga čak htjeti držati u hladnjaku, tako da možete popiti osvježavajuće hladan špric svog parfema prije nego što krenete na dan!