HEKLANJE

Reforma usmjerena na osobne financije i britansku štednju

TEMU APP 100 E KUPON

Institut za mirovinsku politiku (PPI) izdao je izvješće koje podupire nedavni zahtjev Komisije za mirovine za reformom strukture osnovne državne mirovine. Zapravo, izvješće ide dalje od puke podrške izvješću, ono poziva na brže provođenje reformi nego što je Komisija preporučila.

U biti, reforme koje su predložene služe za pojednostavljenje trenutnih varijacija u dostupnim državnim mirovinama za one koji ispunjavaju uvjete. Provjera imovinskog stanja, koja se trenutačno koristi za utvrđivanje ispunjavanja uvjeta i visine dostupne mirovine, bila bi odbačena u korist sveobuhvatne stope mirovine. Dodatno, uvele bi se porezne olakšice za one koji pokušavaju štedjeti za osobnu mirovinu kako bi se potaknula štednja.



Ove bi reforme poslužile da dostupnost mirovine i proračun za odlazak u mirovinu postanu mnogo jasniji za razumijevanje i prihvaćanje, čime bi se spriječila neugodna iznenađenja za pojedinca u kasnoj dobi ili vlada kao generacija koja postaje ovisna o državnoj mirovini. Nedavna anketa Uprave za financijske usluge (FSA) zaključila je da se vrlo malo osigurava za budućnost osobama u dobi od 18 do 40 godina i da bi vrlo velik broj građana Ujedinjenog Kraljevstva mogao postati ovisan o državnim mirovinama.

Osobne financije postale su sektor procvata među tom istom generacijom, s online pristupom bazama podataka osobnih financija kao što su Moneynet (http://www.moneynet.co.uk) i Motley Fool (http://www.fool.co.uk ) pružajući obilje mogućnosti za potrošače u Ujedinjenom Kraljevstvu. Međutim, unatoč činjenici da mnoge od tih opcija uključuju štednju i mirovinske programe, čini se da se one rijetko koriste, a potrošači se umjesto toga odlučuju za kreditne kartice, hipoteke, osiguranje i osobne zajmove.

Stručnjaci za mirovine pokazali su svoju podršku predloženim reformama Komisije za mirovinsko osiguranje svojim nevjerojatnim odgovorom u izvješću PPI-a, a za nadati se je da će pojednostavljenje državne mirovine skrenuti pozornost na važnost ovog pitanja dobnom rasponu koji je identificirao FSA.

Odricanje

Sve informacije sadržane u ovom članku samo su u svrhu općeg informiranja i ne smiju se tumačiti kao savjeti prema Zakonu o financijskim uslugama iz 1986. Savjetujemo vam da prije sklapanja bilo kakvih obvezujućih ugovora potražite odgovarajuće stručne i pravne savjete.

Promjena knjigovodstvenog servisa

Ponekad, kada iz određenog razloga više niste zainteresirani za usluge knjigovodstvenog servisa koji vas prati u poslovanju, dođe vrijeme za

Bloganje s gostima

Vjerojatno već znate da je uloga poslovnog bloganja postala vrlo važan element u vašim mrežnim marketinškim strategijama. Problem s nekim

Prednosti Ezine izdavaštva

Na internetu je vrlo moguće zaraditi bez prodaje ikakvog proizvoda. Jedan od načina da to učinite je pokretanje vlastitog eZinea,

Tinejdžerske frizure

Izgledati privlačno i seksi na prvom spoju ili na maturalnoj večeri neizostavan je dio života svake tinejdžerice! Dakle, kad ste