HEKLANJE

Equifax kreditno bodovanje 101

TEMU APP 100 E KUPON

Equifax je jedan od najboljih ureda za kreditno izvješćivanje i dobro je upućen u izračunavanje vaše kreditne sposobnosti na temelju vaše kreditne povijesti. Vaš kreditni rezultat pomaže zajmodavcima da utvrde jeste li kreditno sposobni i vaš vas kreditni rezultat može spriječiti da dobijete zajam od zajmodavca.

Kako bi odredio vaš kreditni rezultat, Equifax koristi matematičku jednadžbu na temelju podataka prikupljenih iz vaše kreditne datoteke. Ova jednadžba uspoređuje se s uzorcima koji se vide na drugim datotekama. Raspon kreditnih rezultata ide od 300 do 850 i što je veći, to je bolji. Kako se vaši podaci u vašem kreditnom izvješću mijenjaju, mijenjat će se i vaš kreditni rezultat. Malo je vjerojatno da će netko imati isti rezultat iz mjeseca u mjesec.



Equifax uzima u obzir mnoge faktore kako bi odredio vašu kreditnu sposobnost. Slijede samo neki od čimbenika koji im pomažu izračunati vaš rezultat.

ź Povijest plaćanja – Ako imate prijavljena kašnjenja u plaćanju na tekućim ili prošlim računima, to će smanjiti vaš rezultat.

ź Kredit u dugu – Ako dugujete previše na svom raspoloživom kreditu, to će utjecati na vaš rezultat, posebno ako ste dostigli maksimum ili ste mu blizu.

ź Kreditna povijest – Koliko dugo imate kredit također će utjecati na vaš rezultat. Ako ste imali kredit samo nekoliko mjeseci u usporedbi s nekoliko godina, to će utjecati na vaš kreditni rezultat.

ź Upiti – Ako ste podnijeli zahtjev za kredit kod nekoliko zajmodavaca i vjerovnika, to može smanjiti vaš rezultat.

ź Presude, bankroti, naplate – Svi računi koji su poslani na naplatu ili ste bili izvedeni pred sud, uključujući bankrot, snizit će vaš rezultat.

Ovo su, naravno, samo neki od čimbenika koji će utjecati na vašu kreditnu ocjenu.



Ako vaš kreditni rezultat nije onakav kakav želite, postoje načini na koje ga možete poboljšati.
Međutim, najvažnija stvar koju možete učiniti kako biste povećali svoj kreditni rezultat je plaćanje računa na vrijeme. Ako se nađete u situaciji da ne možete platiti svoje račune, svakako priložite pismo s objašnjenjem. To će biti uključeno u vaše kreditno izvješće i izračunato prema vašem kreditnom rezultatu.