HEKLANJE

Financijsko obrazovanje može isplatiti mlade

TEMU APP 100 E KUPON

Prema statistici Nacionalnog vijeća za ekonomsko obrazovanje, samo sedam država zahtijeva od srednjoškolaca da pohađaju tečaj osobnih financija, dok osam drugih zahtijeva tečajeve sa sadržajem osobnih financija.

Ovo je iz istraživanja iz 2004. koje je također pokazalo da samo devet država testira znanje o osobnim financijama. Ovi se brojevi počinju mijenjati kako se država Missouri pridružuje borbi i zahtijevat će pola kreditne jedinice u nastavi osobnih financija za maturu 2010. godine.



Nacionalno istraživanje iz 2004. godine koje je provela koalicija Jump$tart za osobnu financijsku pismenost mjerilo je znanje učenika 12. razreda o osnovnim osobnim financijama. U prosjeku su učenici koji su sudjelovali u anketi odgovorili točno na samo 52,3 posto pitanja – “F” u većini srednjoškolskih učionica.

Financijska nepismenost nije problem ograničen samo na studente. Polovica odraslih Amerikanaca dobila je lošu ocjenu za svoje poznavanje osnovnih ekonomskih pojmova, prema NCEE.

Ali postoji nada u obrazovanju. Nacionalna zaklada za financijsko obrazovanje potvrdila je da samo 10 sati nastave u učionici može poboljšati navike potrošnje i štednje.

Budući da je financijska pismenost ključna za osobni uspjeh i dobrobit za društvo, American Century pruža podršku financijskom obrazovanju.

U suradnji s vrhunskim obrazovnim konzultantom, investicijski menadžer je razvio Savjete za djecu i Savjete za život, nastavne planove i programe za korištenje u učionici. Do danas je ove programe koristilo više od 3000 edukatora u svih 50 država. Besplatni programi dostavljaju se edukatorima putem Interneta i predstavljaju se na obrazovnim konferencijama kako bi pomogli korisnicima da implementiraju programe u svojim školama.

Napori American Centuryja da poboljša financijsku pismenost nadilaze programe Savjeti za djecu i Savjeti za život. Besplatni obrazovni materijali i alati dostupni su na web stranici. A informacije predstavljene u seriji knjiga “Yes You Can…” osnivača American Centuryja Jamesa E. Stowersa osmišljene su za dijeljenje osobnih iskustava i ideja koje su mu pomogle da postane uspješan.

Obrazovanje današnjih studenata o osnovnim financijskim načelima isplatit će se u budućnosti jer su oni sutrašnji društveni, politički i ekonomski lideri.



Analiza konkurenata u tražilicama

Analiza konkurentske web stranice može se činiti velikim poslom. Ipak, trebali biste razmišljati da ćete ovo učiniti kao iskustvo učenja.