HEKLANJE

Analiza konkurenata u tražilicama

TEMU APP 100 E KUPON

Analiza konkurentske web stranice može se činiti velikim poslom. Ipak, trebali biste razmišljati da ćete ovo učiniti kao iskustvo učenja. To će vam pomoći na vašem putu kada poželite odustati.

Prije nego uopće počnete analizirati konkurentsku web stranicu, trebali biste provjeriti jeste li opremljeni za obavljanje posla. Ako ovaj posao radite kako treba, možete dobiti mnogo informacija koje će vam pomoći da povećate promet i popularnost svoje stranice. Ove vam stranice također mogu pomoći da analizirate vlastito tržište. Naposljetku, ako web stranica ima mnogo posjeta, onda mora nešto raditi kako treba. Ako odvojite vrijeme da vidite gdje je rangirana, koje se ključne riječi koriste, kako je stranica formatirana i što možete učiniti da poboljšate svoju stranicu, a da pritom ne kršite zakone o autorskim pravima, bit ćete na dobrom putu do uspjeha .



Prva stvar koju trebate učiniti je identificirati tko su vaši glavni konkurenti. Najbolje mjesto za to je pogledati u Yahooov imenik za velike tvrtke, inovativne pristupe i nove proizvode. Dok pregledavate ovaj imenik, trebali biste također pokušati identificirati tržišne niše koje vaši glavni konkurenti još nisu identificirali i iskoristili. Kada pronađete ove nove niše bit ćete spremni za promet. Još jedna stvar koju biste trebali učiniti dok ste ovdje jest pokušati staviti svoju stranicu na popis. Male asocijacije poput ove važne su ako želite početi graditi svoj promet kako biste mogli osvojiti nišu ili kategoriju. Neke druge asocijacije koje možete izgraditi pojavljuju se kada shvatite gdje se webmasteri velikih web stranica druže i kada se i vi tamo počnete družiti. Vjerovali ili ne, poznavanje pravih ljudi učinit će vaše poslovanje većim i boljim.

Ako posjetite Media Metrix 500 moći ćete vidjeti koje tvrtke imaju najveći promet. Alexa će vas također naučiti o relativnom prometu. Oni nude besplatni dodatak pregledniku koji vam pokazuje koliko prometa web-mjesto dobiva. To će vam pomoći da vidite gdje su vaši konkurenti u izbornom poretku.

Nakon što ste pronašli svojih najbližih 5 ili 10 konkurenata, vrijeme je da ih pomno proučite. Zaista možete puno naučiti gledajući i analizirajući web stranicu svoje konkurencije. Glavne stvari koje biste trebali tražiti uključuju:

1. Odvojite minutu da vidite koje proizvode ili usluge nude. Zabilježite sve što se razlikuje od onoga što nudite. Ako vidite bilo kakve nedostatke u onome što oni nude, razmislite o tome biste li mogli popuniti te nedostatke.
2. Razmislite o tome kako njihova web stranica izgleda, osjeća se i funkcionira.
3. Pogledajte razne reklame koje nude.
4. Ponašajte se na trenutak kao klijent i razmislite gdje leže njihove snage i slabosti.
5. Provedite neko vrijeme pokušavajući shvatiti njihovu strategiju.

Ako je jedan od vaših glavnih konkurenata javno trgovačko društvo, detaljne informacije možete dobiti iz njihovih dokumenata SEC-u. Odvojite trenutak da zabilježite tko su njihovi ključni igrači kako biste mogli pročitati njihove intervjue i govore. To vam također može dati uvid u njihovu web stranicu.

Nakon što ste prikupili sve ove informacije, trebate potrošiti neko vrijeme na sažimanje informacija za svakog natjecatelja. Provjerite jeste li istaknuli njihove snage, slabosti i strategije. Ovo će biti korisno kada postanete domišljati u suzbijanju i iskorištavanju slabosti ovih stranica.

Ovo istraživanje možete koristiti i za izradu marketinškog plana. To bi trebalo uključivati korake koje namjeravate poduzeti kako biste se nosili s ovom konkurencijom na takav način da vaša web stranica bude najbolja. Naravno, također ćete odlučiti isplati li se uopće natjecati s tim stranicama ili biste trebali pokušati pronaći tržište koje je manje zasićeno.



Prije nego što uopće počnete pokušavati analizirati što rade vaši konkurenti, trebali biste znati da bi vam moglo biti neodoljivo kada vidite što rade velike tvrtke na mreži. To vas ipak ne bi trebalo zastrašiti. Umjesto toga trebao bi vas potaknuti da se usredotočite na zadovoljstvo korisnika.

Virtualna revolucija

Kako nam Web oblikuje svijet danas? BBC-eva dokumentarna serija u 4 nastavka pod naslovom ”Virtualna revolucija” (Virtual Revolution) prikazuje 2