HEKLANJE

Herpes na usnama

TEMU APP 100 E KUPON

Savjeti za liječenje herpesa

Ono peckanje koje osjećate tik iznad gornje usne nepogrešivo je. Znaš da je to početak još jednog herpesa. Već ste prošli kroz ovu rutinu. Najprije pocrveni, a zatim se to područje koje svrbi i trnci napuhne u veliku neugodnu herpesnu ranicu. Iz nekog razloga ne možete prestati provjeravati se u ogledalu. Zašto se, pitate se, to meni mora dogoditi?



Herpes na usnama uzrokuje herpes simplex virus. Vjerojatno vas je neki vaš rođak zarazio dok ste bili dijete poljubivši vas u vrijeme kada je njihov herpes simplex bio zarazan. Virus je ušao pravo u vaša usta i potražio gostoljubivu stanicu domaćina koja bi pustila virus da uđe ravno unutra. Virus je tada “naredio” DNK u svojoj stanici domaćinu da napravi puno više virusa točno sličnih njemu.

Većinu vremena ti su virusi domaći. Oni ostaju na mjestu, ali s vremena na vrijeme obitelj virusa voli malo proputovati živčanim putevima dok ne dođe do površine kože. Kada se to dogodi, počinjete osjećati užasne trnce koji signaliziraju početak još jednog herpesa.

Što možete učiniti u vezi s tim?.. Održavajte herpes čistim i suhim. Ako herpes na usnama nije baš neugodan, jednostavno ga ostavite na miru. Pazite da rana bude čista i suha. Ako postane maca – a to se rijetko događa – potražite liječničku pomoć kako biste bili sigurni da je bakterijska infekcija pravilno tretirana.

Zamijenite svoju četkicu za zube.

Vaša pouzdana četkica za zube može zadržati virus herpesa danima, ponovno vas zaraziti nakon što trenutna herpes zacijeli. Riješite se svoje četkice za zube čim počnete s herpesom, a nakon što vam herpes prođe, zamijenite četkicu za zube drugi put za svaki slučaj. Ne riskiraj.

Ne držite četkicu za zube u kupaonici.

Lijepa mokra četkica za zube u vlažnom okruženju poput vaše kupaonice udoban je dom za virus herpes simplex. Vlaga pomaže produžiti život virusa herpesa na vašoj četkici za zube, zato je treba čuvati na suhom mjestu.



Koristite male tube paste za zube

Pasta za zube također može prenijeti bolest, pa ako koristite manje tube, pastu ćete mijenjati češće.

Zaštitite vazelinom.



Pokrijte herpes vazelinom. Pazite da ne uronite natrag u žele istim prstom kojim ste dodirnuli ranu. Bilo bi bolje koristiti svježe pamučne pupoljke.

Zalijepite ga cinkom.

Nekoliko je studija pokazalo da će otopina cinka na bazi vode primijenjena čim osjetite trnce pomoći ubrzati vrijeme zacjeljivanja. Željezo cinka povezuje se s molekulom DNK virusa herpesa i sprječava cijepanje dvostruke spirale, što znači da virus ne može dobiti DNK koja bi mu pomogla replicirati. Cinkov glukonat, dostupan u trgovinama zdrave hrane, nježniji je za kožu od cinkovog sulfata.



Prepoznajte uzorak

Što se događalo u vašem životu prije nego što ste dobili posljednju herpes? Što je s herpesom prije toga? Ako malo istražite, možda ćete otkriti što kod vas izaziva herpes. Ako možete pronaći okidač, znat ćete kada trebate biti najviše oprezni.

Ublažite ga OTC-om

Postoje brojni proizvodi za koje se tvrdi da liječe čireve. Općenito, sadrže nešto omekšivača za smanjenje pucanja i omekšavanje krasta te sredstvo za umrtvljivanje poput fenola ili kamfora. Fenol bi mogao imati neka antivirusna svojstva i moguće je da bi mogao ubiti virus.

Blokiraj to sunce (ili vjetar)

Smatra se da je zaštita usana od traume poput opeklina od sunca ili vjetra jedan od ključeva za sprječavanje herpesa.

Izbjegavajte hranu bogatu argininom.

Virus herpesa treba arginin kao esencijalnu aminokiselinu za svoj metabolizam, stoga izbacite hranu poput čokolade, cole, graška, žitarica, kikirikija, želatine, indijskih oraščića i piva.

Ispravite svoju percepciju.

Nitko ne voli dobiti herpes. Ali ti ga imaš, pa ga usredotočenost na njega i briga o tome kako izgledaš može pogoršati. Izbacite svoje negativne misli. Recite sebi da je to poput prištića i da se neće miješati u vaš život ni na koji način!

Autor – John Moore – Molimo koristite moju vezu. http://www.acne-information-guide.com

Povijest lječilišta

Sama pomisao na toplice dovoljna je da našem umornom tijelu da trnce. U ubrzanom tempu života s velikim opterećenjem posla

Glisten za web dizajn

Web dizajn Delhiju je potrebna mašta, bilo da se radi o web dizajnu, planiranju kuće ili ulagivanju odjeće. Vaša inventivnost