HEKLANJE

Ispravljanje zuba može biti dobro za vaše zdravlje

TEMU APP 100 E KUPON

Ispravljanje zuba može učiniti čuda za vaš osmijeh, ali jeste li znali da to može pomoći u smanjenju rizika od razvoja ozbiljnih bolesti?

“Iskrivljene, zbijene ili neravnomjerno raspoređene zube teže je održavati čistima i skloni su nakupljanju više hrane i bakterija”, rekla je dr. Jacqueline Fulop-Goodling, specijalistica ortodoncije u New Yorku. “To može dovesti do povećanja plaka i bakterija u ustima što može uzrokovati karijes i parodontnu bolest, bakterijsku infekciju desni, kosti i parodontnog ligamenta koja može ući u krvotok, putovati do glavnih organa i izazvati sistemske komplikacije.”



Prema Američkoj akademiji za parodontologiju, bolesti desni mogu pridonijeti razvoju bolesti srca; povećati rizik od moždanog udara, prijevremenog poroda i niske porođajne težine; i predstavljaju ozbiljnu prijetnju ljudima čije je zdravlje već ugroženo zbog dijabetesa, bolesti dišnog sustava ili osteoporoze.

Ispravno postavljeni zubi mogu spriječiti nakupljanje plaka i kamenca. Plak i kamenac poznati su uzroci bolesti desni. Ravni zubi pomažu desnima da se čvršće “naliježu” oko njih i olakšavaju četkanje i čišćenje zubnim koncem, što dovodi do boljeg zdravlja desni.

Uz današnji napredak u ortodontskoj tehnologiji, ispravljanje krivih zuba lakše je i manje vidljivo nego ikad prije.

Invisalign je, na primjer, popularna tehnika koja ispravlja zube pomoću niza prilagođenih, prozirnih i uklonjivih poravnavača. Kliničke studije pokazuju da se zdravlje desni može poboljšati korištenjem Invisaligna u odnosu na druge oblike tehnika ispravljanja zubi. Budući da nema bravica ili žica oko kojih bi se brinuli, pacijenti mogu izvaditi svoje “proteze” nakon jela kako bi ih četkali i čistili koncem.

Dodatne zdravstvene prednosti ispravljanja zubi uključuju poboljšano žvakanje i govor te manji stres na potporne kosti i čeljusne zglobove.

Sve o marketingu putem e-pošte

Marketing e-poštom i bilteni mogu se slati s više povjerenja za manje od većine konkurencije. Cijene e-poruka određuju se prema