HEKLANJE

Ispucala koža – popunite te praznine

TEMU APP 100 E KUPON

Kada patite od ekcema ili psorijaze, vaša koža puca, što vam predstavlja bolne proreze ili pukotine. Izazivaju agoniju čak i dok rade jednostavne pokrete. Koža vam puca i može vam zadati užasnu bol. Šake i stopala su najosjetljivija mjesta za ovaj problem. Ali i druga mjesta poput usta, usana, obraza itd. također mogu biti pogođena. Obično su zahvaćena područja između prstiju i na petama. Ove fisure, ako se zanemare, mogu uzrokovati infekciju. Općenito, pogođene su žene koje nose otvorene potpetice i tobogan.

Tretman za ispucalu kožu:



• Namočite se: najbolji tretman za suhu kožu je dobro kupanje svaku večer prije spavanja. To omogućuje stanicama vaše kože da apsorbiraju vodu, budući da su te stanice poput spužve. Također možete potopiti zahvaćeni dio tijela oko 20 minuta u toplu vodu i zatim osušiti tapkanjem.

• Nanesite naftne proizvode: nakon što završite s kupkom, nanesite sloj vazelina. Zatim navucite par čarapa za stopala ili par laganih pamučnih rukavica za ruke kako biste zatvorili vlagu. Ovi naftni proizvodi djeluju puno bolje od komercijalnih ovlaživača jer nemaju isti učinak brtvljenja.

• Zalijepite pukotine: možete nanijeti ljepilo kako biste ublažili bol uzrokovanu pukotinama. Time se izvlači zrak iz živčanih završetaka i tako zalijepe proreze. Ovaj postupak je potpuno siguran za proreze i manje posjekotine. Međutim, izbjegavajte korištenje ove metode na dubokim ranama.

• Izbjegavajte pastu za zube od kamenca: ako imate ispucale usne, smanjite upotrebu paste za zube od kamenca. Ova pasta za zube sadrži spojeve koji iritiraju sluznicu i druga osjetljiva tkiva. Ove paste za zube ostavljaju kožu ispucalom i uzrokuju osip koji svrbi oko usta.

Slijeđenje nekih od gore navedenih koraka može vam pomoći u sprječavanju/liječenju ispucale kože.

Jewely The Origination Of

Nakit su ukrasi od plemenitih metala koji se nose da bismo se uljepšali. To je oblik umjetnosti koji mami ljude