HEKLANJE

Izbjegavanje katastrofe pri pisanju životopisa – statistički dokazani isječci životopisa

TEMU APP 100 E KUPON

Ne bi li bilo divno proniknuti u način razmišljanja odjela ljudskih resursa i poslodavaca i točno znati što traže u životopisu kandidata i intervjuu? Uvijek je teško znati kako će određeni poslodavac reagirati na određene elemente vašeg životopisa – je li pozitivna stvar biti tražen, ići na razgovore u mnogim tvrtkama ili to sugerira da ste nelojalni svom potencijalnom novom šefu? Je li biti na poslu dugo vremena znak lojalnosti ili stagnacije, a želja za brzim prelaskom iz tvrtke u tvrtku znak ambicije ili jednostavno skakanja s posla? Pa, naravno, odgovor se razlikuje od osobe do osobe, ali nekoliko anketa na tu temu daje neke naznake općih trendova mišljenja anketiranih poslodavaca o temama od laži u životopisu ili popratnog pisma do pedantnosti odjela za ljudske resurse.

Prva zanimljivost ove statistike je da je 86% ispitanih anketara skeptično prema životopisima i obrascima za prijavu te vjeruju da su u najboljem slučaju pretjerivanja, a u najgorem čiste laži. Ista anketa pokazuje da je nešto više od trećine životopisa 100% činjenično točnih. Zanemarujući na trenutak nepoštenje svojstveno cijelom procesu ovdje, čini se da je ispravno da poslodavci budu skeptični – i kao takvi postoji stvarna prednost u tome da budete pošteni i iskreni kada pišete životopis i na intervjuu: Uvjerite svog ispitivača da vi ste pošten tip i nema laži u vašem životopisu ili popratnom pismu, i vi ste u poštenoj atraktivnoj manjini – za koju je veća vjerojatnost da ćete dobiti ponudu za posao na kraju procesa intervjua.



S tim u vezi, važno je imati pouzdane i besplatne reference. 59% ispitanih navelo je da su morali povući ponude za posao uspješnim kandidatima na temelju loših preporuka – biti tako blizu, samo ne uspjeti zbog loše reference znači ili pretjeran životopis ili loš izbor suca. Ako budete iskreni (iako hrabro) u pisanju svog životopisa i osigurate da su vaše reference spremne za čvrstu podršku, ne samo da možete osigurati da izbjegnete slomljeno srce zbog povučene ponude za posao, već također jamčite da ste izvrstan rezervni kandidat ova sudbina zadesi vašeg konkurenta! Prema anketi, 85% anketara kontaktira barem jednu referencu kako bi bili sigurni da imaju pravu osobu za posao – ovo je kut koji ne bi trebalo rezati!

Ovo je činjenica koja će vjerojatno uznemiriti tisuće mladih koji svake godine diplomiraju na sveučilišnom sustavu – samo 8% anketara vjeruje da akademske kvalifikacije daju bilo kakvu indikaciju kandidatove prikladnosti za posao. Očito je da će liječnici, znanstvenici i akademici trebati dobru sveučilišnu diplomu, ali čini se da je najbolja strategija pisanja životopisa usredotočiti se na stav, vještine i znanje, a ne oslanjati se na svoje akademske kvalifikacije. Uz tako malo povjerenja koje se naizgled pridaje ‘pametnosti knjiga’, čini se suludim da bilo tko laže u životopisu i krivotvori kvalifikacije – ali ljudi to rade! Glupo je riskirati, pogotovo ako uzmete u obzir da dvije trećine anketara provjeravaju profesionalne kvalifikacije, a više od polovice provjerava akademsku akreditaciju!

Na kraju, kada je riječ o objavljivanju vaše prijave, evo nekoliko statistika koje dižu obrve o prirodi odjela ljudskih resursa iz Royal Mail-a: 83% njih će odbiti nepotpune ili netočno adresirane životopise i popratna pisma bez ruke, 55% ih je dalo značajna prednost onima koji su upućeni imenovanoj osobi, a više od 60% pronašlo je da su podnositelji zahtjeva uključujući fotografiju rezultirali nižim mišljenjem o osobi koja se prijavljuje. Očito će malo više pažnje i istraživanja u distribuciji aplikacija, zajedno s malo manje taštine, pomoći da impresionirate menadžere ljudskih potencijala svojim životopisom i popratnim pismom!

Pronalaženje savršenog spa centra

Pronalaženje savršenih toplica zahtijeva mnogo istraživanja. Ne postoji samo jedna vrsta toplica. Zapravo, lječilišta su raznolika koliko i njihovi kupci.

Položaji tijekom rađanja djeteta

Ako je rodilja zdrava i dobro pripremljena za porođaj najčešće sama odabire najbolji položaj tijela tijekom porođaja, što može utjecati