HEKLANJE

Izbjegnite ubod ako vam kredit bude blokiran

TEMU APP 100 E KUPON

Većina čestih putnika zna sve o blokiranju kreditnih kartica, mnogi iz bolnog iskustva iz prve ruke. Hoteli objavljuju obavijesti o svojoj politici u vezi s blokiranjem, obično u obliku opskurne ploče na koju će neki službenici pokazati kada se radoznali posjetitelj prijavi. Tvrtke za iznajmljivanje automobila brzo recitiraju svoju politiku pozivateljima koji žele rezervirati SUV za obiteljski odmor. I dalje će stotine nesumnjivih potrošača svaki dan osjetiti bol blokade kreditne kartice. Dakle, što su točno ovi blokovi?

Izdavatelji kreditnih kartica, kao način da smanje svoj rizik, mogu izdvojiti ili “blokirati” predviđenu buduću naplatu. Ova blokada se ne tereti odmah na računu, ali smanjuje iznos raspoloživog kredita. Osim toga, iznos blokade može biti veći od očekivanog jer banka može dodati dodatne procijenjene troškove kao što su benzin za najam automobila ili hrana za boravak u hotelu. Čak i transakcija plaćanja na pumpi može uzrokovati blokadu od 100 USD na kartici. Ovi blokovi ili “zadržavanja” mogu uzrokovati prilično teška vremena ako nesvjesno završite u krivoj situaciji.



Pretpostavimo da letite u Las Vegas za vikend. Pod pretpostavkom da još niste stekli status high-rollera, morat ćete rezervirati let, najam automobila i hotelsku sobu. Svaka od ovih rezervacija uzrokovat će blokadu vaše uvijek vjerne nagradne kreditne kartice. Zatim, u pokušaju da izgladite vijest o vašem predstojećem izletu, odvedete svoju drugu osobu u najbolji restoran u gradu. Zamislite vaše iznenađenje kada konobar obavijesti vas i posjetitelje u krugu od dva stola da je vaša naplata odbijena.

Drugi, još gnusniji scenarij, bio bi da osoba osigura te buduće troškove debitnom karticom. Svaka bi rezervacija blokirala tekući račun na kojem se nalazi kreditna kartica. Tada bi cvijeće, večera, taksi i ulaznice za koncert generirali zasebne troškove prekoračenja. Da ne spominjemo kliring čekova za vrijeme dok su blokade na snazi. jao

Najlogičniji način za izbjegavanje bilo kakvih problema s blokiranjem je održavanje stanja znatno ispod upotrebljivog limita vaše kreditne kartice. Iako je ovo razborit savjet, možda nije uvijek praktičan s obzirom na donekle nedefinirane iznose i vrijeme blokova. Jedna stvar koja je nepokolebljiva jest da se rezervacije ne smiju stavljati na debitnu karticu. Ikad.

Još jedna potencijalno bolja tehnika za izbjegavanje ove zamke je imati rezervnu kreditnu karticu. Metoda koju koriste mnogi, rezervna kreditna kartica može se koristiti za sve rezervacije čime se štiti raspoloživi kredit vaše omiljene kartice. Kada se izvrše stvarna terećenja, omiljena kartica se može koristiti i mogu se akumulirati sve nagrade. Dodatna pogodnost je što blok transakcije pružaju aktivnost na rezervnoj kartici povećavajući njezinu vrijednost kao alata za poboljšanje vaše kreditne sposobnosti.

Poput mnogih pitanja povezanih s kreditom, znanje i malo predviđanja mogu uvelike pomoći u sprječavanju neočekivanih problema i troškova. Sada kada imate znanja, ovo bi bilo dobro vrijeme za malo proaktivne akcije kako biste osigurali da ne upadnete u zamku blokiranja kredita.

Dostupan odmah!

Nemojte biti zanemareni, nabavite svoj mobilni telefon sada i budite zadovoljni prednostima koje vam donosi. 1. Pogodnost Ako imate zadatak

Kako zaraditi novac na eHow

Zarada na eHow postaje sve popularnija kako se eHow razvija i raste. eHow je postao popularno radno mjesto za posao kod

Web 3.0

Kratka priča o Semantičkom Webu. Neki stručnjaci smatraju da će Web 3.0 donijeti revoluciju u načinu na koji tražimo i