HEKLANJE

Izgradnja vaše online trgovine

TEMU APP 100 E KUPON

Internet je izvrstan u izjednačavanju poslovanja. Gdje drugdje možete postaviti stranicu i odmah se natjecati s velikim tvrtkama na međunarodnoj razini?

Što je



E-trgovina, jasno nazvana kao web trgovina, u osnovi znači prodaju robe ili usluga putem interneta s elektroničkim transakcijama i također putem sigurne mreže. E-com nije samo kupnja i prodaja ili pružanje usluga, već je i metoda oglašavanja i marketinga putem elektroničkog sustava. E-com također znači olakšavanje napredovanja komercijalnih transakcija elektroničkim putem. Trenutačno je e-com dobro uspostavljena tehnologija u svim većim zemljama. U većini slučajeva internetski marketing zahtijeva da imate vlastitu e-trgovinu za maksimalan povrat.

Zahtjevi trgovine e-trgovine

Izgradnja online trgovine nije lak posao. Potreban je softver koji može upravljati korisnicima kao i njihovim potrebama. Softver za e-trgovinu trebao bi moći upravljati inventarom, troškovima otpreme i rukovanja, porezima, otpremom i obradom plaćanja klijentovih narudžbi. Možda ćete se susresti s mnogim opcijama kada krenete graditi trgovinu e-trgovine. Prije odabira bilo kojeg od njih važno je imati jasan uvid u svoje zahtjeve. Tehnički zahtjevi mogu uključivati kupone, sustave praćenja, opcije prijave korisnika ili bilo koje druge stvari. Ostali zahtjevi uključuju vrstu dojma koji želite pružiti svojim vrijednim klijentima.

Proučite prodajni i marketinški ciklus kako biste utvrdili svoje potrebe

Prije nego što se odlučite za bilo koje od rješenja za izgradnju e-trgovine, proučite osnovni model e-trgovine koji predstavlja cijeli ciklus prodaje i marketinga. Prvi sastavni dio ovog ciklusa je publika u kojoj definirate koju vrstu kupaca ćete ciljati. Drugo su robe, u kojima karakterizirate vrste proizvoda koje ćete staviti na tržište. Treće je korisnička podrška gdje ćete odgovarati na pitanja i nuditi rješenja za probleme klijenata ili potencijalnih klijenata. Sljedeći su oglašavanje, marketing i odobravanje gdje tvrtka promovira proizvode ili usluge. Zatim slijedi obrada transakcija, najvažnija tehnička faza ciklusa, koja će obraditi narudžbe, poreze, obradu plaćanja i isporuku narudžbi. Transakcije mogu biti automatske ili ručne. U ručnoj obradi podatke o kreditnoj kartici morate unijeti ručno putem izvanmrežnog terminala. U slučaju automatske obrade klijentova narudžbenica bit će postavljena s programom koji umjesto vas obrađuje i tereti kreditnu karticu. Nakon toga postoje usluge nakon dogovora koje se tiču načina na koji pružate rješenja i usluge nakon prodaje. Posljednje, ali ne manje važno, je brand name s kojim ćete stvoriti prepoznatljiv poslovni imidž za korespondenciju s kupcima. Nitko neće obratiti pozornost na vašu online trgovinu osim ako mu nešto ne zapne za oko.

Istražite svoje mogućnosti

Nakon što definirate svoje potrebe, možete početi istraživati svoje mogućnosti. Dva su osnovna puta koja možete slijediti kada gradite trgovinu e-trgovine – ili kupite gotov softver ili napravite prilagođeni sustav s komponentama i dijelovima prema vašim zahtjevima i proračunima.



Fleksibilnost

Neke poslovne tvrtke nude darove i dobro plasirane impulsne proizvode za bolji marketinški pristup. To zahtijeva da e-com rješenje bude dovoljno fleksibilno da omogući razna darivanja, kupone i promocije. Također, ako vaš proizvod dolazi u različitim modelima ili stilovima, s različitim opcijama i različitim cijenama, morate priopćiti te čimbenike i jasno ih prikazati u svojoj internetskoj trgovini. Pravi poslovni čovjek sigurno će slijediti obrasce svojih uobičajenih klijenata, kao i onih koji izravno posjećuju stranicu. Alati za praćenje web statistike mogu biti od velike pomoći u tu svrhu.

Jednostavnost korištenja



Neke su trgovine e-trgovine vrlo jednostavne za korištenje i potrebno im je samo nekoliko minuta za učenje, dok su druge složenije s toliko mnogo značajki da mogu biti neodoljive. Mogućnost vidjeti demonstraciju softvera prije kupnje velika je pomoć u određivanju jednostavnosti korištenja.

Skalabilnost

Mogućnost rasta s vašom tvrtkom vrlo je važna. Ako sada odaberete vrlo jednostavno rješenje, a kasnije vam bude potrebno robusnije rješenje, izgubit ćete vrijeme pretvarajući svoju trgovinu. Ako struktura URL-a vaše trgovine nije dosljedna, također možete izgubiti rang tražilice promjenom rješenja e-trgovine. Stoga je važno odabrati rješenje za e-trgovinu koje može rasti s vama. Na primjer, neki vlasnici trgovina možda neće željeti kupone u početku, ali kasnije odluče da je to dobra ideja. Neke trgovine također mogu imati ograničenja na broj proizvoda, kontrola inventara i praćenje toga bit će vrlo važni.



Sigurnost

Sigurnost transakcija je od najveće važnosti za online trgovine. Prioritet svake poslovne tvrtke trebaju biti sigurne transakcije. Zahvaljujući Netscapeu za uvođenje SSL-a (secure socket layer), vlasnici online trgovina mogu zaštititi podatke. SSL je tehnologija enkripcije koja šifrira poruku, a primatelj je dešifrira korištenjem RSA sigurnosti. Da biste omogućili SSL na svom web poslužitelju, potreban vam je digitalni ID (oblik identifikacije koji će vas prepoznati). Mnogi hostovi pružaju SSL instalaciju za bilo koju cijenu od nekoliko dolara do nekoliko stotina dolara godišnje.

Općenito, želite fleksibilnost, jednostavnost korištenja, sigurnost i skalabilnost u svojoj trgovini. Istražite svoje mogućnosti prije nego što donesete konačan izbor i, kad god je to moguće, nabavite besplatnu probu svog rješenja prije kupnje.

Koje igre povezujete s ljetom?

Dobili smo sljedeći izbor: Zabranjeni otok. Palme, otok, ocean, istraživači u potrazi za misterioznim artefaktima. Nema veze što će otok