HEKLANJE

Izrada brošura za glupane

TEMU APP 100 E KUPON

Kao što moj odabrani naslov sugerira, ovo je članak s namjerom da marketinškim amaterima pruži pojednostavljeni postupak korak po korak o tome kako doći do brošure koja možda nije najspektakularniji marketinški članak koji je itko smislio, ali ona koja je učinkovita dovoljno da pokrene točku.

Brošure su obično poznate kao presavijeni komadi papira naslagani zajedno na recepciji, u predvorju restorana ili hotela ili se dijele tijekom sajmova i izloga. Jednostavno rečeno, brošure su vrlo dostupne javnosti. Izazov, ali i cilj kojemu težimo, jest kako brošuru učiniti dovoljno učinkovitom da ne završi u smeću?



Podijelimo ga na male dijelove.

Za početak, koja je priroda vašeg poslovanja i koje je vaše ciljno tržište?
Uz svijest o tome tko su vaši ciljani čitatelji, sljedeći korak bio bi razmisliti o mogućim pitanjima koja bi vaši čitatelji mogli imati. Neki primjeri bi bili: koje usluge pružaju, koliko to košta, imaju li web stranicu, mogu li kupovati putem interneta, je li to vrsta trgovine za koju se može pristupiti i tako dalje. Također je najbolje rasporediti odgovore istim redoslijedom kojim bi vaš čitatelj mogao postaviti ta pitanja.

Poznavanje vaše ciljne publike pomoći će vam da suzite mogući dizajn koji biste mogli koristiti za svoju brošuru. Na primjer, ako su vaše ciljno tržište mladi ljudi, možda biste trebali malo istražiti najnovije trendove ili koncepte dizajna. Na primjer, primijetio sam puno vektorskih umjetničkih dizajna u posljednje vrijeme (samo pomislite na iPod). Uvijek je dobro u svoj dizajn ugraditi koncept ili identitet koji će vas izdvojiti od ostalih. Što ako za promjenu isprobate drugačiji oblik? Možda drugačiji stil sklapanja? Upotrijebite svoju kreativnost i maštu. Drugačiji papir? Većina tvrtki koje tiskaju brošure sada imaju različite zalihe brošura i druge mogućnosti brošura. Mogućnosti su beskrajne!

Drugo, kako navesti čitatelja da okrene stranicu i nastavi čitati?
Ne stavljajte sva jaja u jednu košaru – u ovom slučaju jednu stranicu. Pokušajte ne trpati sve na naslovnu stranicu. Poigrajte se s taktičkim metodama kako raširiti informacije na svakoj stranici kako biste zaokupili svoje čitatelje dovoljno dugo da pogledaju sva lica vaše brošure.

Neka vaše izjave budu kratke, ali jezgrovite. Organizirajte svoje riječi i retke tako da prenesu vaše ideje u samo 2 sekunde pogleda. Koristite svoje poslovne prednosti kao naslove. To će potaknuti vašeg čitatelja da želi saznati više i pročitati popratne detalje koje ste naveli.

Na kraju, kako natjerati čitatelja da stavi vašu brošuru u džep?
Na temelju prirode vašeg poslovanja, možete pružiti korisne savjete ili informacije koje ljudi mogu koristiti kao referencu čak i ako ne kupe vaš proizvod ili uslugu. Na primjer, ako izrađujete brošuru za frizerski salon, vjerojatno biste mogli dati tablicu frizura koje idu uz različite oblike lica.

Kao opći završetak vaše brošure, pobrinite se da koji god tekst, dizajn ili oznaka koju mislite o ispisu ondje ostavlja vašem čitatelju samopouzdanjem o vašem poslovanju.



Gotovina je kralj

Ako razumijete i slijedite osnovno načelo “gotovina je kralj”, možete zauvijek promijeniti svoj život. Život će vam biti financijski manje