HEKLANJE

Izrada imenika web stranica koji radi

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji mnogo imenika na internetu i vjerojatno ima mjesta za puno više, iako je za izgradnju imenika koji je koristan za korisnike, webmastere koji dodaju svoju web stranicu i za vas potrebno malo promišljanja i puno rada.

Postoje mnoge vrste imenika uključujući opće imenike i nišne (često se nazivaju vertikalnim) imenike. Također postoji mnogo načina na koje se oni mogu strukturirati.



Prvi korak u planiranju izrade imenika je odluka o tome što će to biti imenik. Možete odabrati da budete općeniti i da imate širok niz kategorija i podkategorija na koje se može poslati web stranica na bilo koju temu ili možete odabrati da imate imenik niša koji se često nazivaju vertikalnim imenicima. Vertikalni imenici postaju popularni među korisnicima i webmasterima zbog toga što su cijela stranica i njeni popisi povezani s jednom temom.

Vaš sljedeći izbor je hoćete li imati statične stranice i svaku stranicu izraditi ručno ili ćete koristiti skriptu koja stvara stranice, upravlja vašim popisima, prijavama na web stranice i više. Korištenje skripte popularan je i razuman izbor, a ako imate vještine programiranja, možete odlučiti izraditi vlastitu. Inače postoje brojne skripte imenika, a neke su čak i besplatne, na primjer: PHP Link Directory, Barracuda Links Directory ili WSN Links da spomenemo samo neke.

Nakon što uspostavite i pokrenete svoj imenik sa svim kategorijama relevantnim za opći imenik ili odabranu temu, sljedeći zadatak je dobivanje popisa jer bez njih to nije puno. Da bi drugi webmasteri poslali svoju vezu, moraju biti u mogućnosti pronaći vašu web-lokaciju, tako da je dobivanje veza sa web-mjesta “imenika direktorija” dobro mjesto za početak promoviranja vaše web-lokacije. Iako možda postoji neka začkoljica, ta mjesta možda neće htjeti staviti vaše na popis ako nisu ispunjena oglasima u određenoj mjeri pa odaberite neka kvalitetna mjesta i dodajte ih svojim kategorijama i potkategorijama.

Za početak ćete možda trebati dati besplatne popise kako bi stvari krenule iako postoji nešto na što morate paziti u tome koga navodite u svom imeniku, što je sažeto po tome što kvaliteta privlači kvalitetu, a smeće čini smeće. Provjerite svoje unose i budite sigurni da ih tražilice, web-mjesta niske kvalitete, web-mjesta za brisanje ili obična neželjena pošta nisu zabranile. Kvaliteta vaših unosa odražavat će kvalitetu vašeg imenika korisnicima, webmasterima i u određenoj mjeri tražilicama.

Vaš sljedeći izbor nakon što vaš imenik počne rasti je kako ćete imati koristi od svog rada. Izbori ovdje mogu biti prikazivanje oglašavanja s plaćanjem po kliku, banner oglasi, pridruženi oglasi ili naplaćivanje veza ili možda oboje.

Za dobivanje podnesaka s kvalitetnih web-mjesta i možda plaćanje za veze koje će webmasteri tražiti ili za Što je veći Googleov PR to bolje, naslov s dobrim ključnim riječima i opis kategorije, niska gustoća veza/unosa po stranici i kvaliteta ostalih navedenih web-mjesta. Evo zgodnog trika, dodajte najbolje rangirane web stranice u odgovarajuće kategorije i druge web stranice koje pokušavaju postići najviši rang za tu ključnu riječ/naslov kategorije vjerojatno će se prijaviti da njihova web stranica bude navedena.

Odatle je stvar stalnog promoviranja vašeg imenika putem veza na vašu stranicu, oglašavanja i marketinga.



Jeftini prijenosi domena

Možete odlučiti prenijeti svoju domenu jer ne dobivate odgovarajuće usluge za novac koji trošite. Prijenos domene zapravo je prijenos registra

Zdravstveni turizam

Najstariji, jako specifičan oblik turizma je Zdravstveni turizam. U njemu se stručno i kontrolirano koriste prirodni ljekoviti preparati i fizikalne