HEKLANJE

Jeftini prijenosi domena

Možete odlučiti prenijeti svoju domenu jer ne dobivate odgovarajuće usluge za novac koji trošite. Prijenos domene zapravo je prijenos registra domene jer znači prijenos imena s jednog registra na drugi. Danas imate na raspolaganju više od stotinu matičara.

Za prijenos domene trebate se obratiti matičaru primatelju jer je on odgovoran za rad. Dužnost je primajućeg registrara osigurati da je zahtjev za prijenos od strane vlasnika domene valjan. Provjera valjanosti obično je u obliku e-poruke poslane administratorskom kontaktu koja zahtijeva odgovor. Međutim, u nekim se slučajevima koriste potpisani faksovi. Gubitak matičara ovih dana može pribjeći ‘dvostrukoj provjeri’. U tom će slučaju izvršiti dodatne sigurnosne provjere ako tražite prijenos od njih. Registrari koji su izgubili mogu tražiti da odgovorite na e-poštu ili da pošaljete ovjereno pismo.



Postoji velik broj registara koji nude niske cijene za prijenos naziva domena. Većina njih naplaćuje manje od 10 dolara za prvu godinu i dodaje još jednu godinu vašem trenutnom roku registracije. Štoviše, mnogi od njih imaju posebne cijene za masovne prijenose domena ako imate više od jednog imena za prijenos.

Neki od registara nude kompletnu e-poštu za sve nove registracije domena, prijenose i obnove. Dobijte vlastitu personaliziranu adresu e-pošte i 25 MB ukupne pohrane. Apsolutno su besplatni. Ako prijenos ne uspije iz jednog ili drugog razloga, vratit će vam naknadu. Stopa popusta ponekad ovisi o domeni koju želite registrirati jer su neka proširenja domene skuplja od drugih.

GoDaddy, TopBusinessDomains, LuckyRegister, IndiaInternets, Domain Names help4u, 2CreateAWebsite, Namecheap i RegisterFly neka su od mjesta gdje možete potražiti jeftin prijenos domene.

Upravljanje kreditnim karticama

Ako ste bili jedan od mnogih Amerikanaca koji su 2006. godine uspjeli nagomilati ukupno više od 2,38 bilijuna dolara potrošačkog