HEKLANJE

Izrada vaše web stranice: kako to učiniti sami

TEMU APP 100 E KUPON

Oduvijek ste željeli pokrenuti vlastitu web stranicu, ali niste imali sredstava da unajmite nekoga da izradi vašu web stranicu ili možda jednostavno niste vjerovali projektu u tuđe ruke. U isto vrijeme, niste se osjećali ugodno graditi sami jer ste bili neiskusni i nervozni zbog ishoda. Međutim, s vremenom ste uvidjeli da mnogi ljudi izgrađuju vlastite web stranice i online tvrtke uz pomoć raznih poslovnih alata. Kako se možete istrenirati i stvoriti vlastito internetsko poslovanje?

Prije svega, trebali biste shvatiti da postoje različiti načini objavljivanja web stranice, a neki od njih su puno lakši od drugih. Ako imate malo iskustva u web dizajnu i želite se uvjeriti da će vaša stranica izgledati profesionalno, možda biste trebali angažirati profesionalca! Međutim, rad na vlastitoj web stranici može biti uzbudljiv i uštedjeti vam hrpu novca koju biste možda željeli uložiti negdje drugdje.



Jedan od najjednostavnijih alata za izradu web stranice je HTML kod. Možete pronaći sve, od malih vodiča preko internetskih izvora do debelih, detaljnih knjiga o tome kako napisati HTML kod. To vam u osnovi omogućuje pozicioniranje, veličinu i boju teksta na stranici dok umećete slike, veze, gumbe i druge medije na svoju stranicu prije objave. Učenje HTML-a zapravo može biti korisno jer, nakon što ga naučite koristiti, možda biste mogli pomoći drugima za dodatni prihod.

Postoje i programi koji se mogu koristiti poput tipičnog pisanog dokumenta koji izgrađuju HTML kôd za vaše web mjesto dok stvarate stranicu koju želite. Možete uređivati stvari u Microsoft FrontPageu na isti način kao što biste to učinili u Microsoft Word dokumentu, na primjer, i on će sastaviti dokument HTML koda za web stranicu koju pokušavate objaviti, zajedno s poveznicama i slikama. Ako pravilno postavite svoje margine, čak će sve ispravno postaviti. Za to su dostupni i drugi programski paketi.

Nakon što ste naučili kako sami izraditi web stranicu, morate odrediti koje informacije želite da vaše stranice sadrže. Možete sami napisati sadržaj, ako ste upoznati s gustoćom ključnih riječi i optimizacijom za tražilice, ili možete unajmiti drugu stranu da obavi posao umjesto vas, jednostavno objašnjavajući što želite postići s tekstom na svakoj pojedinačnoj stranici.

Na kraju, morat ćete odabrati pružatelja usluga preko kojeg možete objaviti svoju dovršenu web stranicu. Neki su jeftiniji od drugih, a neki nude mnogo više personalizacije, pristupa i prostora za pohranu od drugih. Istražite koje su opcije najbolje za vas, zatim se prijavite i prenesite svoj rad na domenu koju ste kupili. Nakon što počnete raditi, tražilice će početi pretraživati vašu stranicu, tražeći ključne riječi, a vaša će web stranica postati vlastiti dom na World Wide Webu.

10 savjeta za uspjeh u podcastingu

Autorska prava 2006. Sharon Housley Kako podcast raste u popularnosti, slušatelji imaju više izbora. Dakle, iako ste možda ispred konkurencije,

11 pravila pisca tekstova

Umjetnost copywritinga jedna je od najsloženijih umjetnosti na svijetu. Kao i u svakoj profesiji, postoje neka neizostavna pravila kojih bi