HEKLANJE

11 pravila pisca tekstova

TEMU APP 100 E KUPON

Umjetnost copywritinga jedna je od najsloženijih umjetnosti na svijetu. Kao i u svakoj profesiji, postoje neka neizostavna pravila kojih bi se svaki copywriter trebao pridržavati kako bi impresionirao čitatelja i proizveo privlačan sadržaj. Koja su to dobro poznata, a često zaboravljena pravila kojih bi se svaki copywriter trebao pridržavati?! U pisanju teksta treba biti što precizniji i jasniji. Vaš tekst treba imati koherentan i logičan stil. Trebao bi postojati određeni redoslijed u kojem je napisana sva vaša poruka. Štoviše, uvijek biste trebali vizualizirati svoju publiku ispred sebe i naglasiti najvažnije točke svoje poruke.
U pisanju oglasa pokušajte odgovoriti na nekoliko važnih pitanja prije nego krenete osmišljavati i dizajnirati strukturu svoje web stranice.

Učinite ga lakim za čitanje. Vaša poruka mora imati samo jednu važnu točku. Nije preporučljivo uključiti nekoliko točaka u svoju poruku. Unatoč tome što je riječ o reklami i moguća su neka pretjerivanja, a neki stručnjaci ih čak potiču, vaša poruka ne smije sadržavati vanjske laži. Ako čitatelj posumnja da lažete, neće biti sklon vjerovati vašim riječima i čak bi mogao posumnjati u vjerodostojnost cijele tvrtke za koju radite. Poruka mora biti napisana jednostavnim, čitljivim i razumljivim stilom. Nemojte biti pokroviteljski i pokušajte imati iskren i ravnopravan dijalog sa svojim klijentom. Nemojte biti previše tehnički u pisanju svoje poruke. Ipak, možda bi bilo preporučljivo uključiti neke tehničke pojmove u svoj oglas, inače ga napišite općenitije, jer bi vašu poruku mogla pročitati osoba koja nije upoznata s tehničkim detaljima.



Provjerite svoj tekst na gramatičke i pravopisne pogreške prije nego što svoju poruku postavite na web stranicu ili je pošaljete na oglas. Nemojte koristiti previše riječi; pokušajte biti što sažetiji. Vaša bi poruka trebala biti nezaboravna. Razgovarajte izravno s čitateljem vašeg oglasa. Pokušajte koristiti riječi kao što su “vi”, “vaš” što je više moguće, jer je privlačnija reklama koja izravno komunicira s vašim kupcem.

8 osobina savršenog poduzetnika

Ako ste razmišljali o mogućnosti da postanete poduzetnik, postoji osam osobina koje su važne za opisivanje savršenog poduzetnika. 1. Osoba

Treba li mi cjenik?

Pozdrav! Paušalni obrtnik koji pruža usluge i izrađuje vlastite proizvode isključivo po narudžbi (nema klasičan web shop, samo stranicu na