HEKLANJE

3 ključna pitanja o Internet marketingu

TEMU APP 100 E KUPON

Internet marketing je uzbudljiv, izazovan i zbunjujući. To može poboljšati ili prekinuti vašu internetsku poslovnu karijeru, a ipak mnogi ljudi koji ovise o internetskom marketingu nemaju potpuno razumijevanje bitnih stvari uključenih u internetski marketing.

Zapravo, mnogi internetski poduzetnici gube puno vremena, energije i zamaha jer ne razumiju u potpunosti internet marketing. Ne dopustite da vam nedostatak razumijevanja potkopa potencijal prihoda.



Kako biste bolje razumjeli internetski marketing i njegov utjecaj na vaše internetsko poslovanje, morate znati odgovore na ova tri ključna pitanja:

1. Što je Internet marketing?
2. Koja je cijena Internet marketinga?
3. Koja je korist od Internet marketinga?

Što je internet marketing?

Marketing je zapravo prilično jednostavan. Marketing je komunikacija o ideji, proizvodu, usluzi ili organizaciji. Marketing stoga obuhvaća oglašavanje, promociju i prodaju kao i različite tehnike i oblike komunikacije koji se koriste za oglašavanje, promicanje i prodaju.

Marketing je širi od običnog oglašavanja ili promidžbe jer uključuje istraživanje tržišta kako bi se saznalo što potrošači žele, a zatim postavljanje u susret njihovim potrebama odgovarajućim proizvodom, cijenom i metodom distribucije. Marketing uključuje istraživanje tržišta, odlučivanje o proizvodima i cijenama, promidžbu oglašavanja, distribuciju i prodaju.

Marketing također pokriva sve aktivnosti uključene u premještanje proizvoda i usluga od izvora do krajnjeg korisnika, uključujući upoznavanje kupaca s proizvodima i uslugama, privlačenje novih kupaca za proizvod ili uslugu, zadržavanje interesa postojećih kupaca za proizvod ili uslugu, te izgradnju i održavanje baze kupaca za proizvod ili uslugu.

Internetski marketing uključuje te iste aktivnosti, ali uključuje i razne internetske alate uključujući web stranice, e-poštu, e-zinove, banner oglašavanje, bloganje, RSS, tekstualne veze, optimizaciju tražilice, podružnice, automatske odgovore i druge aplikacije za e-trgovinu.



Koja je cijena internet marketinga?

Raspon troškova za internet marketing je ogroman. Postoji niz promotivnih i marketinških pothvata koji vas mogu koštati ništa ili samo peni dnevno, dok vas drugi napori u oglašavanju mogu koštati tisuće dnevno.

Važno je razmotriti svoje ciljeve — i dugoročne i kratkoročne — kao i koliko vam svaki potencijalni kupac vrijedi. To će vam pomoći da odredite isplativ proračun za svoju internet marketinšku kampanju.



Mnoge internetske promocije su besplatne, možete postaviti web stranicu i/ili blog za 250 USD godišnje, a tekstualne veze možete kupiti za 10 USD mjesečno. Lako biste mogli potrošiti 25-50 USD dnevno za oglašavanje, ali postoje mnoge jeftinije opcije oglašavanja.

Najbolji program je započeti malim i jeftinim i polako graditi dok testirate i učite što je uspješno za vaše tržište i proizvod. Ne postoji savršeno rješenje za oglašavanje koje čini čuda za sve. Svaki trgovac i svaki proizvod imaju drugačiju formulu.

Koja je korist od Internet marketinga?



Internetski marketing nudi više prednosti od mnogih tradicionalnih marketinških medija. Sama priroda web-mjesta i blogova je da oni nastavljaju raditi na promicanju i plasiranju vašeg proizvoda dugo nakon završetka vašeg početnog marketinškog napora. Slično tome, mnoga oglašivačka nastojanja, kao što su e-zinovi, bilteni, banneri i tekstualne veze također nastavljaju povećavati snagu tijekom vremena.

Marketing e-poštom može biti golem porast kontakata i prodaje te nudi mogućnost personaliziranja vaše poruke kao i dosezanja ciljane publike tako da vaše šanse za prodaju eksponencijalno rastu.

Druga ogromna prednost internet marketinga je ta što nudi praktičnost i trenutno zadovoljstvo. Vaš potencijalni kupac vidi vašu marketinšku poruku kada im to odgovara — i često kada traže informacije o vašoj specifičnoj temi. Tada im nudite mogućnost da djeluju u skladu s tim interesom upravo tada. Oni mogu locirati vaš proizvod i kupiti za vrijeme koje bi bilo potrebno da pogledate reklamu na televiziji ili okrenete stranicu u novinama. To je moć internet marketinga.

Sada kada imate odgovore na ova tri ključna pitanja, spremni ste započeti vlastitu internetsku marketinšku kampanju — i uspjeti u svom internetskom pothvatu.