HEKLANJE

Kreditne kartice s niskim kamatama – pobrinite se da imate najjeftiniju stopu

TEMU APP 100 E KUPON

Pobrinite se da plaćate najnižu kamatnu stopu koja se naplaćuje na korištenje vaše kreditne kartice od ključne je važnosti ako želite održavati učinkovitu shemu upravljanja novcem. Kao takvo, znanje o tome kako osigurati da plaćate najnižu kamatnu stopu na svoju kreditnu karticu trebalo bi se smatrati ključnim elementom pri odlučivanju koju kreditnu karticu trebate odabrati.

Kao što svi znamo, kartičarske kuće ne daju besplatne usluge i jedan od načina na koji ostvaruju veliki dio svog prihoda je naplaćivanje kamata na bilo koji saldo koji prenesete iz jednog razdoblja plaćanja u drugo . Iako se ove kamate naplaćuju mjesečno, kamate se obračunavaju na kamate i stoga su kartičarske kuće dužne (u većini slučajeva prema zakonu o potrošačima) oglašavati svoje kamate ne kao mjesečni iznos, na primjer 1,9%, već kao godišnji iznos, na primjer 22%. Budući da se reklamirana kamatna stopa izračunava za razdoblje od jedne godine, poznata je kao godišnja postotna stopa ili skraćeno APR i najbrži je način da se utvrdi koja kartičarska kuća naplaćuje najnižu kamatu za korištenje svoje kartice.



Rekavši ovo, postoji nekoliko dodatnih stvari koje morate imati na umu kada uspoređujete APR koji oglašavaju različiti izdavatelji kartica, naime:

Godišnje naknade

Naplaćuje li izdavatelj kojeg namjeravate koristiti godišnje članarine? Ovo je važno pitanje jer neki izdavatelji mogu ‘sakriti’ naknade koje plaćaju za korištenje svoje kartice u obliku godišnje naknade. Neizravno im to omogućuje smanjenje godišnje kamatne stope usporedivo s onim izdavateljima koji ne naplaćuju članarinu. Međutim, kada članarinu uključite u kamatnu stopu, često je iznos koji vam se naplaćuje veći nego da ste se odlučili koristiti uslugama davatelja koji naplaćuje nešto veći APR, ali ne i godišnju članarinu.

Kreditni rejting

Vaš kreditni rejting utjecat će na kamatnu stopu koju plaćate na gotovo sve svoje posudbe, a kreditna kartica nije ništa drugačija u tom pogledu. Ako imate dobru kreditnu ocjenu, trebali biste očekivati da ćete platiti manje APR-a. Suprotno tome, ako imate lošu kreditnu ocjenu, ne biste se trebali previše iznenaditi ako otkrijete da se od vas traži da platite viši APR.

Zadano

Bilo bi teško naglasiti koliko je svaki mjesec važno izvršiti barem minimalnu otplatu na kreditnu karticu. Ako to ne učinite, vjerojatno ćete otkriti da će vaš pružatelj usluga povećati kamatnu stopu koja vam se naplaćuje na vašem računu. Ponekad se to može dogoditi čak iako možda niste bili vi krivi što je plaćanje kasnilo, na primjer izvršili ste plaćanje, ali je primljeno kasno, a da vas pružatelj nije dužan obavijestiti da je to neizvršenje uzrokovalo kamatnu stopu na vaš kreditnu karticu za promjenu. Stoga je nužno da pročitate sitni ispis svakog obrasca zahtjeva koji ispunite kako biste provjerili hoće li se kamatna stopa promijeniti zbog neplaćanja ili kašnjenja plaćanja i hoće li vas izdavatelj biti dužan obavijestiti da kamata stopa se promijenila.



Naravno, jedini način da budete sigurni da ne plaćate godišnju kamatnu stopu na korištenje svoje kreditne kartice jest da osigurate brisanje salda svoje kreditne kartice na svaki datum plaćanja na izvodu. Međutim, nažalost, većina nas ne može si priuštiti luksuz otplate našeg kreditnog duga u svakom razdoblju izvješća i izdavatelji kartica to znaju. Dakle, kako biste bili sigurni da plaćate najniži mogući APR, pročitajte sitnim slovima obrasca za prijavu i uvjerite se da nema skrivenih dodatnih naknada ili troškova te da je kamatna stopa koju plaćate stvarno reklamirani APR kartice!

Djeca trebaju vitamine

Svi mi želimo da naša djeca rastu zdrava i da budu što je moguće više zaštićena od dobivanja bolesti i

Vrste kreditnih kartica

U sljedećim odlomcima trebali biste moći pronaći nekoliko bitnih činjenica o kreditnoj kartici. Ako postoji barem jedna činjenica koju prije