HEKLANJE

Djeca trebaju vitamine

TEMU APP 100 E KUPON

Svi mi želimo da naša djeca rastu zdrava i da budu što je moguće više zaštićena od dobivanja bolesti i infekcija. Koliko god je odraslima potrebna dobro uravnotežena prehrana kako bi dobili esencijalne vitamine potrebne tijelu, toliko je veća potreba za djecom koja još rastu iu fazi su razvoja. Morate priznati da bez obzira koliko se trudili ili koliko dodatnog truda uložili, postoje prepreke da našoj djeci osiguramo potrebne dnevne potrebe za vitaminima.

Jedan od faktora koji je utjecao na ovaj problem je taj što je većina roditelja danas orijentirana na karijeru. Mnoge zaposlene mame nemaju dovoljno vremena za pripremu dobro uravnoteženih obroka zbog vremenskih ograničenja i zato što su prečesto možda pod stresom na poslu i osjećaju se umorno kad dođu kući. Većina takvih obitelji obično naručuje hranu za van ili jede u restoranima i brzoj hrani. Mnoga su djeca također pod utjecajem reklama da jedu u tim lancima brze hrane koji ne poslužuju zdravu hranu, već umjesto toga poslužuju “junk food”. Razgovarajte o tome da ih privučete dječjim obrocima koji sadrže različite igračke gotovo svaki tjedan.



Većina namirnica koje nalazimo u trgovinama već je prošla neki proces i većina sadrži konzervanse. Također se ne možete uvjeriti već u pogledu uzgojenog voća i povrća jer su oni možda uzgojeni tehnikama u poljoprivredi koje su smanjile sadržaj minerala i vitamina.

Još jedan čimbenik koji također uzrokuje da djeca ne dobivaju potrebnu prehranu tijekom odrastanja unatoč činjenici da roditelji osiguravaju da za njih pripreme dobro uravnoteženu prehranu je njihov ukus koji se stalno mijenja i izbirljivost kada je u pitanju jelo. Većina djece diljem svijeta, bez obzira na rasu, ne voli jesti povrće i teško ih je natjerati da to jedu. Ti se ukusi mijenjaju kako rastu i kako stare počinju jesti uravnotežene obroke i manje su izbirljivi.

Iz tih je razloga neophodno da svojoj djeci dopustite da uzimaju dodatne vitamine. Vaš bi pedijatar obično preporučio vašem djetetu da uzima vitamine, posebno kada počne jesti krutu hranu, obično u dobi od jedne godine.
Barem dok su mladi, imaju još dovoljno vremena da isprave svoje nedostatke. Davanje multivitamina vašoj djeci dat će im potrebne vitamine i hranjive tvari da izrastu u zdrave i snažne osobe.

Očne alergije

Kad se život počeo pojavljivati na zemlji, jedna od prvih stvari koje su se razvile bile su oči. Iz ove