HEKLANJE

Iznajmljivanje stanova i krađa identiteta

TEMU APP 100 E KUPON

Krađa identiteta je prava briga ovih dana. Ponekad se čini da je količina informacija koje potencijalni stanar mora otkriti pomalo uznemirujuća. Vlasnik od kojeg se isplati unajmiti će postaviti nekoliko osobnih pitanja. Željet će vaše ime, adresu, telefonski broj, plaću, broj socijalnog osiguranja, popis vaših sadašnjih i bivših poslodavaca i vjerojatno će vas obavijestiti da će provjeriti vaše kreditno izvješće. Razlog zbog kojeg traži te informacije je taj što preuzima rizik predajom svoje imovine nekome koga ne poznaje.

Mora znati vašu plaću kako bi utvrdio možete li si priuštiti mjesečnu stanarinu ili ne. Treba mu vaš broj socijalnog osiguranja za izradu kreditnog izvješća. Naša kreditna izvješća govore mnogo o našem karakteru i našim navikama trošenja. On bi mogao vrlo brzo utvrditi da niste vrijedni rizika ako obično kasnite s plaćanjem drugim stanodavcima ili općenito s plaćanjem računa. Vjerojatno će nazvati vašeg sadašnjeg poslodavca da provjeri važeće zaposlenje.



Iako je malo vjerojatno da će vam dobar stanodavac ukrasti identitet, evo nekoliko savjeta za nekoga tko je zainteresiran za iznajmljivanje stana.

1. Stanodavci su dužni pridržavati se Pravila raspolaganja Zakona o poštenim i točnim kreditnim transakcijama iz 2003. (FACT Act). Ovo pravilo zahtijeva od stanodavaca da vaše podatke cijelo vrijeme čuvaju u zaključanom ormariću. Kada više ne trebaju vaše podatke, moraju ih uništiti učinkovitom metodom kao što je uništavanje. Sve računalne datoteke treba izbrisati programom koji će trajno izbrisati podatke.

2. Vodite računa o tome kako stanodavac održava svoj ured. Vidite li neke druge aplikacije ili osjetljive informacije na otvorenom? Imate svako pravo pitati gdje drži svoje osjetljive podatke i postoji li još netko (kao što je suradnik za leasing) tko im ima pristup.

3. Pitajte druge stanare o stanodavcu i jesu li imali ikakvih problema s njim. Ove bi vam informacije mogle biti neprocjenjive u donošenju odluke.

Možda je primamljivo unajmiti stan od stanodavca koji ne zahtijeva osobne podatke, ali budite oprezni. Vlasnik koji je nemaran prema svojoj imovini može biti isti u drugim područjima. Profesionalni stanodavac pažljivo provjerava svoje potencijalne stanare kako bi zaštitio sebe i svoje ostale stanare. Ne biste li i vi željeli isto da ste već jedan od njegovih stanara?

Sve o skateboardingu

Skateboarding je zabavan sport, ali i kreativan način za vježbanje. Sve dok osoba može pravilno upravljati objektom, to može biti