HEKLANJE

Mikrovalne pećnice kao dobra pomoć svakoj domaćici

Podgrijavanje, odmrzavanje pa čak i priprema hrane, sve su ovo mogućnosti dobre prijateljice i saveznice gotovo svake moderne domaćice. Riječ je dakako o mikrovalnoj pećnici. Baš kao što joj sam naziv govori, mikrovalna pećnica radi na principu mikrovalova koji put pronalaze izravno do same namirnice bez prethodnog dugotrajnog zagrijavanja karakterističnog za pećnice, a time i golemom uštedom ne samo energije već i vremena provedenog u kuhinji.
Širok raspon modela mikrovalnih pećnica renomiranih i inih proizvođača s još većim brojem mogućnosti koje one nude stavljaju nas pred težak zadatak odabira najbolje za naše potrebe i postojeće kulinarske navike, no prije no što konstatirate da „od šume ne vidite drvo“ pročitajte naš mali vodič kroz svijet mikrovalnih pećnica i olakšajte si izbor.
Dvije su vrste popularnih „mikrovalki“ koje možemo pronaći na tržištu – ugradbene i samostojeće i ovaj izbor vam već prema izgledu i opremljenosti kuhinje koju imate, kao i dizajn, boju ili pak proizvođača kojem možda vjerujete prepuštamo na volju. Ono u čemu ćemo vam nastojati pomoći tehničke su karakteristike uređaja poput snage, mikrovalova, zapremnine, načina upravljanja i ostalih mogućnosti koje različiti modeli nude zauzvrat vam skraćujući vrijeme provedeno pored štednjaka.
Optimalna zapremnina mikrovalne pećnice za koju ćete se odlučiti ukoliko imate obitelj kreće se oko 25 litara, no već prema broju članova kućanstva ovaj broj može varirati od mnogo manjeg pa do zapremnine kakve imaju mikrovalne pećnice saveznice profesionalnih i velikih kuhinja, a dosežu do čak 40 i više litara. Jednako kao što će količina hrane koju u mikrovalnoj pećnici možete pripremiti biti presudna za izbor zapremnine, ostale kulinarske aktivnosti za koju je namjeravate koristiti biti će presudne kod mikrovalova i snage ovog uređaja. Što to zapravo znači? Jednostavno rečeno, manja snaga pećnice daje i manje mogućnosti poput podgrijavanja ili održavanja jela toplim, a računate li na termičku obradu hrane ili pak njezino odmrzavanje tada ćete i odabrati model veće snage i mikrovalova. Pored ovog, veća snaga uređaja ujedno skraćuje i vrijeme minimalnih radnji poput već spomenutog podgrijavanja jela pa i to valja imati na umu.
Uz ove osnovne karakteristike koje krase sada već svaku, nudi vam se i mogućnost izbora ručnog ili automatiziranog upravljanja mikrovalnom pećnicom, dodatna opcija samočišćenja njezine unutrašnjosti, timer podesiv ne samo kod ručnog upravljanja već i kada ste odsutni, a želite da vas kod kuće dočeka topli obrok te sigurnosno zaključavanje za zaštitu najmlađih članova obitelji.
A ako vas ništa od spomenutog nije uvjerilo u prednosti ovog kuhinjskog uređaja i sve vam zvuči previše obično, tada bi vas možda mogla zadovoljiti kombinirana mikrovalna pećnica koju uz sve, u bezbroj varijanti navedene osobine krase i tri različita načina rada odnosno da uz mikrovalnu pećnicu istu možete koristiti baš kao i običnu pećnicu i svima voljeni grill.
Više informacija: https://www.jeftinije.hr

Adsense RIP?

Nakon dojave iz nekoliko obično pouzdanih izvora, primijetio sam da je Adsense mrtav. Čini se da ako ste zarađivali novac

Bipolarni afektivni poremećaj

Bipolarni afektivni poremećaj općenito je poznat kao “manična depresija”. Često se može karakterizirati epizodama depresije u kojima je nečije raspoloženje