HEKLANJE

Prvi korak za pokretanje dobre kreditne ocjene

TEMU APP 100 E KUPON

Jedna od prvih stvari koju mladi odrasli trebaju znati kada tek krenu putem ostatka života jest koliko je važno izgraditi i održavati dobru kreditnu sposobnost. U svijetu u kojem danas živimo, vaš kreditni rejting temelj je načina na koji vas tretiraju velike tvrtke s kojima ćete morati raditi i baviti se u svom svakodnevnom životu.

Bez obzira radi li se o najmu stana, podnošenju zahtjeva za osiguranje, kreditu za automobil ili čak kreditnoj kartici, vaš kreditni rejting se uzima u obzir. Ponekad prilikom prijave za novi posao mogu pregledati vaše kreditno izvješće kao odraz vašeg osobnog integriteta.



Svatko shvaća da život nije uvijek savršen. Može doći do razdoblja kada neki ljudi privremeno neće moći ispuniti svoje obveze. Kada je dano razumno objašnjenje i dokaz da aktivno pokušavate popraviti situaciju, financijske institucije i druge velike tvrtke to razumiju i smatraju dobrim pokazateljem vaše istinitosti.

Jedan od najlakših načina da počnete utvrđivati svoju kreditnu sposobnost je podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu. Postoji više izbora značajki kreditne kartice koje će odgovarati vašem životnom stilu. Kada podnesete zahtjev za svoju prvu kreditnu karticu, najvjerojatnije ćete dobiti niži kreditni limit. Nakon što ste dokazali svoju kreditnu sposobnost, vaš će se kreditni limit postupno povećavati.

Prije nego što počnete podnijeti zahtjev za tu prvu kreditnu karticu ili bilo koju drugu kreditnu karticu, trebali biste znati koja su ključna pitanja.

– Ima li nisku početnu ponudu?
– Ako ima nisku početnu ponudu, koliko dugo traje?
– Je li niska početna ponuda za prenesena stanja nova zaduženja ili se odnosi na oboje?
– Nakon uvodne niske kamate, kolika je redovna kamata?
– Naplaćuje li ova kreditna kartica godišnju naknadu?
– Koliki je iznos zakasnine?
– Ima li ova kartica naknadu za prekoračenje limita?

Ovo su samo elementarna pitanja koja morate postaviti kada se prijavljujete za novu kreditnu karticu i želite usporediti ponude. Ali prije nego što se potpišete na tu isprekidanu crtu, kao i kod svega novog, svakako pročitajte sitna slova. Važno je kako postupate s ovom karticom i ispunjavate svoje kreditne obveze. Vaše pridržavanje odredbi i uvjeta odrazit će se na vašu kreditnu ocjenu i moglo bi utjecati na vas godinama koje dolaze.