HEKLANJE

U dugovima preko glave? Pomoći će ovih 5 jednostavnih koraka

TEMU APP 100 E KUPON

Sljedećih 5 koraka nije teško. Uzimaju samo obvezu. Možeš ti to. Osjećaj slobode i uspjeha kada vam računi ne vise nad glavom učinit će sve ovo vrijednim.

Spremni za izjavu? Idemo.



Korak 1. Odlučite se gdje ste sada

Možda neko vrijeme niste gledali svoju financijsku situaciju. Možda je to razlog zašto trenutno patite pod teretom dugova. Ali sada morate procijeniti svoju financijsku situaciju. Ako ne znate gdje ste sada, teško je smisliti kako popraviti stvari.

Samo uzmite olovku i papir i sve svoje račune s kreditne kartice i sagledajte situaciju iskreno. Navedite sve svoje dugove i njihove kamate te minimalne mjesečne otplate.

Ne brinite o tome koliko dugujete. Rečeno je da se svatko može riješiti svih svojih dugova u roku od 5-7 godina, uključujući hipoteku. To znači i ti.

Korak #2 Prestanite trošiti više nego što zarađujete SADA

Ovo je prva stvar koju morate učiniti kako biste započeli svoj financijski uspjeh. Ovo je najvjerojatnije razlog zbog kojeg sada trebate nešto poduzeti. Pogledajte svoje životne troškove i izbacite stvari koje si ne možete priuštiti.

Također izrežite sve kreditne kartice osim jedne za hitne slučajeve i posvetite se trošenju samo onoga što si možete priuštiti iz vlastitog prihoda.



Korak #3. Nađi nešto gotovine da platiš te dugove

Nakon što ste se uhvatili ukoštac s Korakom #2, sljedeći korak je pronaći načine kako staviti nešto novca sa strane svaki tjedan ili mjesec kako biste počeli plaćati te dugove, po mogućnosti brže od minimalne mjesečne obveze. Platite koliko god možete. Bolje je platiti te dugove nego staviti novac u banku. To je zato što su kamate na kreditnoj kartici puno veće nego što možete dobiti od banke za depozitna sredstva. Cilj je prvo platiti dug s najvećim kamatama.

Ako imate 2 kreditne kartice s istom kamatnom stopom, prvo otplatite onu s najmanjim saldom. To će vam dati poticaj i odlučnost da nastavite dalje.



Korak #4. Izgradite štedni fond

Nakon što imate te kreditne kartice pod kontrolom, vrijeme je da razmislite o tome da stavite nešto sredstava sa strane kako biste počeli graditi ušteđevinu. Iznenadit ćete se koliko brzo vaš novac raste ako religiozno nastavite dodavati saldo i ne dirate ga. Ako stvarno trebate kupiti skupi predmet poput namještaja ili automobila, bolje je štedjeti za to nego posuđivati, ako je ikako moguće.

Korak #5. Otplatite tu hipoteku.



Budući da je kamatna stopa na vašu hipoteku obično puno niža od duga na kreditnoj kartici i trgovini, ovu stavku možete ostaviti za kraj. Također mu se povećava vrijednost tijekom vremena – za razliku od vašeg automobila, TV-a, videa, namještaja i broda. Iznenadit ćete se koliko godina možete prekinuti otplatu hipoteke samo dodavanjem nekoliko dodatnih dolara svaki mjesec uplati.

Ovo je samo nekoliko osnovnih pravila koja će vam pomoći da financijski ponovno stanete na noge. Glavno načelo ovdje je raditi na smanjenju duga po kreditnoj kartici. Kada to učinite, iskoristite ta oslobođena sredstva za izgradnju svog gnijezda i otplatu hipoteke. To je plan koji funkcionira.

Sada izvadite te dokumente, izračunajte svote i krenite svojim putem prema financijskoj slobodi.

Zaštitite zube svoje djece

Kao roditelj imate mnogo odgovornosti. Vi ste odgovorni svojoj djeci osigurati obrazovanje, hranu, sklonište, odjeću i pobrinuti se da ostanu

Koja je izvorna boja sunca?

Zalazak sunca je romantičan trenutak za sve nas, baš kao i njegov izlazak. Sunce, koje postaje crveno pri izlasku ili