HEKLANJE

Zaštitite zube svoje djece

TEMU APP 100 E KUPON

Kao roditelj imate mnogo odgovornosti. Vi ste odgovorni svojoj djeci osigurati obrazovanje, hranu, sklonište, odjeću i pobrinuti se da ostanu na sigurnom. Popis vaših dužnosti ide u nedogled. Uza sve što morate učiniti, možda nećete moći posvetiti dovoljno pažnje zaštiti zuba vašeg djeteta. Međutim, to je iznimno važna dužnost. Zaštita zuba vašeg djeteta sada će mu pomoći do kraja života i mogla bi vam uštedjeti tisuće dolara na budućim zubarskim računima. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u održavanju zdravlja zuba vašeg djeteta.

Odredite redovite posjete liječniku
Najvažnije je uspostaviti redovite posjete liječniku. Nakon što vaše dijete napuni godinu dana, trebali biste se pobrinuti da ide kod zubara svakih šest mjeseci. Čineći to, rano ćete uhvatiti probleme prije nego što postanu bolniji i skuplji.



Uspostavite dobru oralnu higijenu
Rano uspostavite dobre dentalne navike sa svojim djetetom. Naučite ih da peru zube barem dva puta dnevno. Pobrinite se da i oni koriste zubni konac barem jednom dnevno. Uspostavite li rutinu oralne higijene rano u životu, velike su šanse da će je se držati zauvijek.

Zaštitite svoje zube od ozljeda
Ne možete spriječiti svaku ozljedu, nesreće se događaju. Međutim, možete spriječiti neke ozljede. Ako se vaša djeca bave sportom, neka nose štitnik za usta. Štitnici za usta sprječavaju tisuće oralnih ozljeda svake godine, ali mogu spriječiti još tisuće. Trebalo bi ih nositi u svim fizičkim sportovima, ne samo u nogometu ili hokeju. Mogu se jednako lako ozlijediti u nogometu, bejzbolu, košarci i skoro svim drugim sportovima koji uključuju fizički kontakt.

Prestanite s lošim navikama
Sisanje palca i dude treba što prije prekinuti. Nakon navršene 2. godine sisanje dude može imati veliki negativan utjecaj na to kako im nicaju zubi.

Uspostavite zdravu prehranu
Ograničite koliko šećera vaše dijete jede. Gazirana pića i slatkiši izjedaju zube vašeg djeteta. Rano im steknite naviku da ne pretjeruju u slatkim grickalicama.

Ovo je samo nekoliko jednostavnih stvari koje možete učiniti kako biste osigurali da vaše dijete ima dobro zdravlje zuba. Vaša djeca možda neće htjeti raditi sve, ali jednog dana će vam biti zahvalna što ste ih napravili.

Gotovina je kralj

Ako razumijete i slijedite osnovno načelo “gotovina je kralj”, možete zauvijek promijeniti svoj život. Život će vam biti financijski manje