HEKLANJE

JADRANSKI SAJAM OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN SAJAMSKE INDUSTRIJE (GLOBAL EXHIBITIONS DAY)

Globalna asocijacija sajmova UFI, zajedno sa Međunarodnom asocijacijom sajmova i događaja IAEE, su pokrenule inicijativu da se 08. juna obilježava dan koji će biti posvećen sajamskoj industriji. Ovu inicijativu podržao je veliki broj regionalnih asocijacija među kojima i Centralnoevropska asocijacija sajmova CEFA, u kojoj je Jadranski sajam takođe punopravni član.
Osnovna ideja jeste da jednom godišnje treba glasno progovoriti o sajmovima i pokušati da svijet bude upoznat bolje sa doprinosima sajmova u ekonomskom razvoju, ali i da pokrene diskusiju o budućem razvoju ove industrije.
Sajmovi spadaju u najstarije tržišne institucije. Još od srednjeg vijeka dali su veoma veliki doprinos razvoju međunarodne trgovine, lokalnom razvoju, pa čak i razvoju instrumenata plaćanja u nacionalnom, međunarodnom i finansijskom prometu.
Sajmovi su uticali na razvoj preduzetništva, širenje tržišta, međunarodnu trgovinu, šireći takođe platformu i potrebu za stabilnim i održivim mirom.
U ovom kontekstu Jadranski sajam, kao jedini profesionalni organizator u Crnoj Gori, sa tradicijom dugom oko polovine vijeka i članstvom u međunarodnim asocijacijama, se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana sajamske industrije, koristeći ovu priliku da crnogorsku i širu javnost bliže upozna sa ovom značajnom djelatnošću.
PROGRAM JADRANSKOG SAJMA U NAREDNOM PERIODU
Za sajamsku djelatnost obično se kaže da ima dvije sezone: proljećnu i jesenju. Ovo je prilika da se privredna javnost, u kojoj su ekonomski subjekti u Crnoj Gori, zatim privredne asocijacije, domaće i inostrane, poput privrednih komora, udruženja, kao i službenici u stranim diplomatsko – konzularnim predstavništvima, obavijeste o bogatom programu sajamskih događaja koje će Jadranski sajam organizovati u Budvi.
Jesenja sezona počinje organizacijom, za Crnu Goru veoma značajnog, Sajma građevinarstva, koji će se održati od 21. do 25. septembra 2016. godine. Ovaj Sajam izaziva veliki interes građevinskih firmi u regionu zbog rastućeg tržišta u Crnoj Gori. Paralelno sa održavanjem Sajma građevinarstva na sajmu se održava Sajam energetke i Sajam voda –vodovodi i sanitarne tehnologije. Sajam automobila, uvijek atraktivan za veliki broj posjetilaca, održaće se od 05. do 09. oktobra. Jesenji dio sezone završava se sajmom konvencijskog tipa (događaj u kome pored izložbenog dijela dominira konferencijski – forumski rad), a to je Sajam malih i srednjih preduzeća, poslovnih usluga i ženskog preduzetništva. Ovaj sajam će biti otvoren 27. oktobra i trajaće do 29. oktobra.
Treba podsjetiti da će se tokom ljetnjih mjeseci u sajamskom prostoru održavati Ljetnji sajam i Bazar robe široke potrošnje, koji će biti praćen raznolikim zabavnim i drugim programima.
Doc. dr Rajko Bujković
Izvršni direktor
A.D. Jadranski sajam Budva

TEMU APP 100 E KUPON

Šokačka kuhinja – jetrica

Pripremiti svinjeće jetrice. Staviti mast u tavu, pričekati da se zagrije i staviti jetrice peći na laganoj vatri. Kada se

Usporedba ponuda kreditnih kartica

Kako početi uspoređivati kreditne kartice? Pronalaženje najbolje kreditne kartice koja odgovara vašim potrebama može biti dugotrajan proces, ali proces koji