HEKLANJE

Posao od kuće i radost žele tosta

TEMU APP 100 E KUPON

Doručak je općenito zabavan u Jimmyjevoj kući. Osim jutros kad je Jimmyju ispao tost na pod. Naravno, strana sa želeom se okrenula tako da slatki okus grožđa ima svaku priliku zaprljati tepih. Usta okružena ljubičastom bojom gledaju u pod sa svoje stolice za hranjenje i govore: “Uh oh”. Zatim je došao pobjednički osmijeh i nagnuta glava koja rastapa majčinsko srce.

Scruffy, obiteljski šnaucer šetajući ulazi u kuhinju i radi na uklanjanju dokaza prije nego što ga izbace na stražnja vrata. Jenny grabi svoju ruksak, a Stacy traži svoje naušnice – one koje je prošlog vikenda upravo morala kupiti u trgovačkom centru. Kao i obično, većina namirnica za doručak se zanemaruje dok svi hrle prema vratima prema školi.



I upravo tako mali Jimmy ostaje sam s mamom usred jutarnjeg suđa, hrpe rublja, mijenjanja pelena i termina za frizuru u deset sati – Jimmyjev prvi.

Vjerovali ili ne, ovo je baš način na koji mama voli.

Prije nego što bi Jimmy došao, njegova bi mama jurila u školu kako bi svoje dvije najstarije djevojčice dovela u školu na vrijeme. Zatim je otišla na posao gdje bi se uvijek ispričavala zbog kašnjenja, a onda bi požurila otići ranije po djecu. Večera je uvijek bila na brzinu i činilo se da kućanskim poslovima nikad kraja. Često se osjećala kao da ima dva posla s punim radnim vremenom i teško je pronašla vrijeme za spavanje.

Sada? Pa, mama je vlasnica kućne tvrtke. Ona može povremeno provjeravati online kako bi ispunila sve narudžbe koje stignu, ali se također može igrati s Jimmyjem, čistiti ljubičasti tepih, slagati rublje i posuđe – i odvesti Jimmyja na prvo šišanje.

Možda ona to ne shvaća, ali mama se pridružila brojnim vlasnicima tvrtki koje rade kod kuće i otkrivaju da, iako možda ne mogu imati sve, često mogu imati više ako su spremne uhvatiti se u koštac s kućnom tvrtkom posao koji im omogućuje da budu mama, vozač, perač suđa i pripremač ručka.

Dok mnogi poslovi ostaju nefleksibilni u satima koje njihovi zaposlenici rade, mama može raditi nakon što djeca odu spavati, tijekom Jimmyjevog spavanja ili u onih nekoliko minuta dok se makaroni kuhaju.

Mama voli raditi u trenirci i u konjskom repu. Voli što može otići u trgovinu kad treba, a da ne mora smišljati strategiju kako to uklopiti u vrijeme ručka. Istina je da se i Jimmyju sviđa, ali s druge strane, nikad nije upoznao ništa drugačije. Kad mama razmatra mogućnost povratka na posao, zna da je na pravom mjestu u pravo vrijeme – kod kuće.



Priče poput ove tipične su kada drugi primatelji (a ponekad i primari) traže načine da doprinesu financijskim potrebama obitelji dok pronalaze veću mjeru slobode u životu koji se može jasnije fokusirati na vlastitu obitelj, a manje na korporativna ljestvica.

Mamin make-over

Mamin make-over Ako ste trudni, sigurna sam da imate puno toga na svom tanjuru što se tiče priprema za porodiljni

Airbrush šminka

Nosi ga Catherine Zeta Jones. Kao i Jennifer Lopez. Zašto? Airbrush šminka stvara besprijekorno lice – gotovo kao da ste

Crtanje u oblacima

Zgodna stranica koja vam nudi mogućnost crtanja raznih oblika u oblacima. Izaberite neku od ponuđenih slika iz galerije oblaka i