HEKLANJE

Airbrush šminka

Nosi ga Catherine Zeta Jones. Kao i Jennifer Lopez. Zašto? Airbrush šminka stvara besprijekorno lice – gotovo kao da ste slikali svoju sliku i pustili je kroz Photoshop.

Evo kako to radi. Mala količina specijalizirane podloge za šminku pomiješa se s nekoliko kapi vode, a zatim štapićem rasprši po licu. Rezultat je čista, ali puna pokrivenost. Na kraju ćete nositi manje pudera, ali s besprijekornom završnicom. Čak skriva podočnjake i rosaceu.



Alati za kućnu primjenu zračnog kista

airbrush kompresor

štapić za zračni kist (ponekad zvan olovka)

crijevo (povezuje cijev i kompresor)

podloga za šminku

Flaširana voda

Korisnici koji prvi put koriste ovu opremu mogu dobiti u kompletu. Nakon toga, sve što će vam trebati je temelj. Očekujte da ćete platiti od 120 USD do 600 USD ili više kao svoju početnu investiciju. Nakon što kupite komplet, jedini daljnji trošak je temelj, koji može biti oko 20 USD. Neke tvrtke proizvode manje kompresore koji su lakši za kućnu upotrebu i za putovanja.



Kako se prijaviti

1. Stavite nekoliko kapi temeljca u predviđenu čašicu, zajedno s nekoliko kapi vode. (Svaka robna marka imat će vlastite upute koje će vam konkretno reći koliko kapi svake od njih trebate koristiti.)

2. Držite štapić oko 6 do 10 inča od svog lica i raspršite smjesu nježnim krugovima po licu i vratu. Nikada ne držite štapić na jednom mjestu. Neka se kreće. I nemojte prskati u oči. Držite oči zatvorene ako možete.



3. Ostavite da se osuši. Ako želite, možete nanijeti drugi sloj. Nakon što se osuši, spremni ste. Nema potrebe za završnom obradom ili puderom za fiksiranje.

Kakvu podlogu kupiti

Airbrush podloge za šminku dolaze u dvije vrste: na bazi silikona i na bazi vode. Mnogi profesionalci preporučuju silikon za nešto besprijekorniji izgled. Morate kupiti namjensku šminku zračnim kistom – u ovim strojevima ne možete koristiti svoju uobičajenu podlogu.



Tvrtke bez okrutnosti

Dobra je vijest da mnoge tvrtke koje se bave zračnim kistom proizvode podloge koje nisu testirane na životinjama. Dinair Airbrush Makeup, OCC i Luminess među mnogim su markama bez okrutnosti.

Rumenilo i sjenilo za oči

Možete kupiti rumenilo i sjenilo spremno za zračni kist, iako to može zahtijevati kupnju posebne mlaznice za vaš štapić. Ali kada se vaša temeljna podloga osuši, nema problema s korištenjem uobičajenog rumenila u prahu i šminke za oči.

Prednosti zračnog kista

Nakon zračnog brušenja možete izdržati do 10 ili 20 sati, s prosjekom od oko 16 sati. Neće se utrljati ni na što niti nestati u vašim porama.

Ako dijelite šminku – na primjer, na vjenčanju – sustav zračnog kista je higijenski, jer zapravo nikada ne dodiruje kožu.

Neki od setova i podloga mogu se koristiti na nogama, za prikrivanje vena i promjena boje. To znači bez najlonki, dame!

Specijalni efekti, poput šablonskih tetovaža, lako se primjenjuju.

Nedostaci zračnog kista

Skupo je, pogotovo u početku.

Nanošenje šminke je dugotrajno i zahtijeva opremu, napajanje, izvor vode i dovoljno prostora.

Ako ga nanosite na sebe i sami ste, barem dijelove nanošenja morate obaviti zatvorenih očiju. Ne želite proizvod dobiti u očima.

Ne možete ga baciti u torbicu kao što možete s mineralnom šminkom ili običnom puderom.

Ako često koristite šminku zračnim kistom, razmislite o nekoj vrsti maske za lice. Nitko još nema konačne informacije o tome koliko proizvoda dospije u vaša pluća.

Ipak, taj ultra besprijekoran izgled bez pora vrlo je privlačna ideja. Neke žene čak kažu da im šminka skriva dio bora. Ako želite takav izgled, šminku zračnim kistom svakako vrijedi isprobati.