HEKLANJE

Je li Hoodia sve u redu?

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste poput mene, BS detektori se uključe kada vidite riječi dijeta i pilula bilo gdje blizu jedne druge. Gubitak težine čist je matematički prijedlog. Ako unosite više kalorija nego što ih trošite – debljate se. Ako unosite manje kalorija nego što ih trošite – gubite na težini. Gubitak težine djeluje sigurno kao i zakoni gravitacije. Nema izuzetaka. Vjerojatnost da se ujutro probudite i otkrijete da su kilogrami sala odletjeli s vašeg tijela jednaka je vjerojatnosti da vam je auto odletio na krov najbliže zgrade.

Oprostite na mom skepticizmu kada mi je prijatelj e-poštom poslao BBC-jev članak (BBC. Tom Mangold. 30. svibnja 2003.) o “Kalahari kaktus dijeti”. Pročitao sam ga. Još sam malo istraživao. uvjeren sam!



Čak se i izgladnjeli ljudi ne pojedu do smrti jer unutar hipotalamusa postoje živčane stanice koje osjećaju glukozni šećer. Konzumiranje hrane dovodi šećer u krvotok. Šećer se pretvara u glukozu. Hipotalamus osjeća promjenu glukoze i na kraju govori vašem mozgu da je trenutno preživljavanje osigurano i da je u redu prestati jesti.

Pa, ovaj Kalahari kaktus, zvan hoodia, ima molekulu koju su znanstvenici nazvali p.57 koja je oko 10 000 puta aktivnija u hipotalamusu od glukoze.

To znači da hoodia pokreće te živčane stanice glukoze i šećera zbog čega vaš mozak misli da ste siti. Možda uopće niste ništa jeli. A sad ni ne želiš.

Lesley Stahl iz 60 Minutes (CBS) otputovala je u Kalahari kako bi napravila emisiju o hoodiji. Stahl je pokušao. Rekao je da ima okus po krastavcu i, što je najvažnije, ostatak dana nije imao želju jesti ili piti. Izvijestila je da nije bilo naknadnih ili nuspojava.

Velika farmacija je uskočila u ovo i možda će jednog dana uspjeti sintetizirati str.57. Ali za sada majka priroda nije odala svoje tajne i jedini način da izvučete korist od onoga što BBC naziva “organskom pilulom koja ubija apetit i napada pretilost” je nabaviti prirodnu hoodiju iz Kalaharija. Postoje planovi za uzgoj biljke, ali nitko sa sigurnošću ne zna hoće li komercijalno uzgojena hoodia imati ista svojstva kao divlja biljka.

Očito nisu sve hoodie jednake. Samo Hoodia gordonii ima str.57. Ostale biljke Kalahari kaktusa su…kaktusi. Američka vlada i južnoafrička vlada reguliraju uvoz i žetvu Hoodia gordonii. Samo tvrtke koje imaju licencu Western Cape Conservation Authority iz Južne Afrike i koje imaju certifikate koji to dokazuju, prodaju originalne artikle. Kao što biste i očekivali s nečim ovako vrijednim, postoji mnogo eksploatatora tako da je potvrda o autentičnosti važna.

Za populacije u kojima je pretilost legitimna nacionalna zdravstvena briga, prirodno, sigurno i učinkovito sredstvo za suzbijanje apetita ne može biti ništa drugo nego dobra stvar. Međutim, morate se zapitati o dugotrajnosti opskrbe.



Za individualnu upotrebu postoje i druga razmatranja. Vaše tijelo treba dnevnu opskrbu proteinima i drugim hranjivim tvarima kako bi normalno funkcioniralo i ostalo zdravo. Je li Hoodia gordonii toliko moćna da ne želite jesti ni minimalne količine? Ili popiti zdravu količinu vode?

Pobjeda i poraz: Što nas uče?

Svako iskustvo, pozitivno ili negativno, polazna je točka za učenje. To predstavlja kontakt sa stvarnošću i sposobno je generirati znanje.

Provjere i ravnoteže

Čekovi su u osnovi ispisani za prijenos sredstava s računa imatelja čeka u banci ili bilo kojoj drugoj depozitnoj instituciji.