HEKLANJE

Provjere i ravnoteže

TEMU APP 100 E KUPON

Čekovi su u osnovi ispisani za prijenos sredstava s računa imatelja čeka u banci ili bilo kojoj drugoj depozitnoj instituciji. Svrha čekova je slična onoj novca, olakšavanje transakcija.

Treba imati na umu određene stvari kako bi izbjegli probleme kasnije. Pripazite da koristite odgovarajuću olovku, po mogućnosti olovku s tintom. Sve podatke treba pažljivo unijeti. Pazite da se brojčani i pisani iznosi čeka podudaraju. U slučaju storniranja čeka, vodite računa o tome. To će vam pomoći u povezivanju i usklađivanju vaših računa. Kada se potpisujete, potpisujte se čitko jer je škrabotinu lakše kopirati. Povucite crtu nakon što ispunite iznos čeka. Linija osigurava da se prazan prostor ne može kasnije popuniti.



Banke imaju određeni skup pravila i propisa kako bi se zaštitile od prijevara. Da biste unovčili ček ponekad ćete možda čak morati dati otiske palca u slučaju unovčavanja čeka u banci koja nije ona u kojoj imate račun. Državni zakon ne navodi sredstva identifikacije osobe. Na banci je da odluči o načinu provjere. U većini slučajeva to je ID osobe. Banke imaju slobodu ponekad odbiti ček koji je također mogla izdati Vlada. To ponovno čine banke kako bi se zaštitile od rizika. Klijent može biti prevarant i kada se ček unovči, banka više nikada ne može vidjeti tu osobu. Štoviše, banka možda nema potrebnu gotovinu za prijeboj kredita. Banke bi mogle biti spremne dati nešto više za svoje klijente, ali ne i za one koji nisu klijenti. Banka također nije dužna platiti nevažeći ček stariji od šest mjeseci, osim ovjerenog čeka.

U slučaju loših čekova državni zakon nameće kaznenu kaznu. Loš ček znači odbijanje plaćanja uz predočenje čeka, što je poznato izdavatelju. Kazna se kreće od prekršaja do kaznenog djela klase D, ovisno o iznosu čeka. Kupac ima pravo zaustaviti isplatu na čeku davanjem jasne obavijesti banci da ima razloge da ga zaustavi. Usmeni nalog mora biti potkrijepljen pismenim prigovorom u roku od 15 dana. Nalog za obustavu plaćanja vrijedi šest mjeseci.

Kratki tečaj blog marketinga

Mnogi ljudi s blogovima se obeshrabre nakon nekolik tjedana ili mjeseci kada njihov blog ne uspije privući tisuće čitatelja. Prava

Planirajte svoj put do uspjeha

Budžetiranje zvuči kao dosadna strategija koju koriste naši roditelji. Dugo se vremena budžetiranje smatralo načinom upravljanja novcem jer je pomoglo

Acuvue leće bez recepta

A oči govore same za sebe: ACUVUE® ADVANCE osigurava tri puta više kisika od vodeće marke kontaktnih leća. A ako