HEKLANJE

Praznici plaćanja – izbjegavajte ih kao kugu

TEMU APP 100 E KUPON

39;plaćanje godišnjeg odmora'.

Ključne riječi:
kreditna kartica



#
Praznici plaćanja – izbjegavajte ih kao kugu Nakon što ste neko vrijeme otplaćivali svoju kreditnu karticu, povremeno vam se može ponuditi ‘odmor za plaćanje’. Obično ćete dobiti pismo u kojem stoji da tvrtka zna da je nekim obiteljima teško oko Božića (ili bilo koji drugi izgovor koji smisle), da vam nudi mjesec dana odsustva plaćanja, kao ‘poseban poklon’ ili & #39;plaćanje godišnjeg odmora'.

Sada se zapitajte zašto bi oni to htjeli učiniti?

Ponude za godišnji odmor s plaćanjem obično imaju vrlo visoku stopu prihvaćanja. Većina ljudi misli da je sjajno što mogu uzeti mjesec dana odmora od stresa vraćanja duga, obično se osjećaju “vrijednima” posebnog tretmana. Ono što obično ne shvaćaju je da ti ‘praznici’ zapravo uopće nisu poklon – oni su velika zarada za kartičnu tvrtku. Za tvrtku je to situacija u kojoj svi dobivaju: oni ostvaruju veliku zaradu samo usrećivanjem svojih siromašnijih kupaca. .

Kako možete otpustiti svoj 'godišnji odmor od plaćanja' Zaraditi novac?

Pa, tu nastaje lukavština. Ako pročitate sitna slova, vidjet ćete da godišnji odmor nije beskamatan! I dalje vam se naplaćuju kamate (čak i na vaš 'godišnji odmor!) – a budući da taj mjesec ne plaćate ništa, kamate će biti tu sljedeći mjesec kako biste mogli platiti više kamata (složena kamata, vi vidjeti).

To bi moglo izgledati malo teško za shvatiti, pa pogledajmo primjer. Recimo da ste vraćali 1000 USD duga uz 1,5% mjesečno (oko 19,5% godišnje). Vaša minimalna mjesečna uplata je 2% (26,82% godišnje).

Ako platite samo minimalac za svih 12 mjeseci u godini, vratit ćete 233,51 USD i dugovati 941,62 USD na kraju godine. Vaš dug je smanjen za 58,38 dolara, ali ste izgubili 175,13 dolara na kamatama.



Međutim, s godišnjim odmorom plaćanja plaćate 2% mjesečno samo 11 mjeseci (dakle vraćate 24,3% na dug tijekom godine). To je 217,80 dolara, a na kraju godine dugovali biste 960,55 dolara. Sveukupno, platili ste 37,86 USD za svoj nevjerojatan godišnji odmor od uplate od oko 20 USD. Drugim riječima, mjesec dana odmora na “posebnoj ponudi” koštao vas je gotovo dva mjeseca plaćanja.

Ako ne razumijete svu matematiku koja je ovdje uključena, nemojte se osjećati usamljeni, to su namjerno osmislili matematičari i trgovci da bude što zbunjujuće, kako bi vas spriječili da shvatite što stvarno lošu ponudu dobivate. Uostalom, da ovo niste pročitali, biste li zaista ikada odbili mjesec dana plaćanja računa? Samo zapamtite: nemojte nasjedati na njihovu posebnu ponudu. Što više dugujete, više će vas koštati taj ‘godišnji odmor’. Ne bi li bilo bolje uzeti novac i otići na pravi godišnji odmor, umjesto da sve potrošite na vraćanje duga po kreditnoj kartici?

Već ste to čuli – ako zvuči predobro da bi bilo istinito…



U svim stvarima u životu zapamtite da vam nitko ne daje nešto za ništa – a ponajmanje kartičarske kuće. Kad god vam nešto ponude, to je zato što će na tome zaraditi, računajte na to. Ako ne vidite odakle dolazi njihov profit, budite sumnjičavi – najvjerojatnije je sve to velika prijevara koja će vas koštati još više novca, iako to možda još niste svjesni.