HEKLANJE

Jednostavni načini dobivanja kreditne kartice nakon bankrota

TEMU APP 100 E KUPON

Stečaj zadaje razoran udarac vašoj kreditnoj kartici. Bankrot može ostati u vašem kreditnom izvješću do 10 godina. Ali ti učinci ne ostaju dugotrajni; počinje se smanjivati na vašem kreditnom izvješću čim se vaš slučaj zatvori.

Čak i prije nego što bankrot odbaci vaše prethodno kreditno izvješće, mogli biste se kvalificirati za kredit uz dobre stope i uvjete. Naime, novootpuštene dužnike često se poziva na upis na nove kartice. Međutim, prije nego što ponovno uronite u svijet kredita, razmislite u kojoj mjeri jednostavno kreditiranje dovodi do prijave bankrota prije nego što se prijavite za nove kartice. Morate osigurati da se zadrži navika odgovornog kreditiranja za plaćanje računa, a samo mali dio raspoloživog kredita treba koristiti.



Većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice dopustit će vam da njihovu kreditnu karticu zadržite za korištenje čak i nakon što ste proglasili bankrot. Ovo je pod uvjetom da pristanete ponovno potvrditi stanje na kartici i sklopiti novi ugovor, koji se potpisuje nakon podnošenja zahtjeva za stečaj. Većina vjerovnika želi vaše buduće poslovanje i stoga će biti voljni da koristite njihove kartice.

Nedavni bankrot može vam zadavati probleme da se kvalificirate za običnu, nezaštićenu kreditnu karticu. Možda se čak pokaže da je skuplji nego prije i dostupan uz niže limite. Financijski gledano, osigurane kreditne kartice nude vam bolju ponudu od bilo koje nezaštićene kartice na koju ćete vjerojatno naići nakon bankrota.

Stoga je najbolje odlučiti se za osiguranu karticu, koja vam postavlja limit. Ovaj kreditni limit na osiguranoj kreditnoj kartici jednak je iznosu koji morate položiti u banci koja je izdala karticu. Osigurana kreditna kartica zahtijeva do 500 dolara za polog. Ovaj se iznos može činiti minijaturnim u usporedbi s pretjeranim kreditnim ograničenjima koja ste možda imali prije bankrota.

Osigurana kreditna kartica obično je dostupna po nižim cijenama od neosiguranih kreditnih kartica. Ali osigurane kreditne kartice stekle su lošu reputaciju jer vam većina ne pomaže da obnovite svoju kreditnu povijest.
Također, morate mudro odabrati osiguranu karticu. Potražite karticu koja nema naknadu za prijavu i razumnu godišnju naknadu. Neke osigurane kartice zahtijevaju velike troškove unaprijed i godišnje.

Ako održavate dobro kreditno ograničenje i plaćate na vrijeme, nakon 12-18 mjeseci mogli biste biti nadograđeni na običnu nezaštićenu kreditnu karticu.

Međutim, postoje neke nezaštićene kreditne kartice kojih bi se također bilo dobro kloniti. Većina neosiguranih kreditnih kartica naplaćuje vam tako visoke naknade unaprijed da ste dužni prije nego što primite kreditnu karticu. Budući da je vaš cilj ponovno uspostaviti kreditnu sposobnost, odaberite kreditnu karticu za koju mislite da vam najviše odgovara.

Zatim se prijavite za tu jednu karticu. Nemojte se prijaviti za nekoliko kartica jer će potaknuti previše novih upita o vašim kreditnim izvješćima. To će učiniti vaše vjerovnike nervoznima – i manje je vjerojatno da će vam dati kredit.



Savjeti za uštedu plina

Unatoč cijenama benzina blizu ili iznad 3 dolara po galonu u raznim dijelovima Sjedinjenih Država, Amerikanci još uvijek pune svoje