HEKLANJE

Jeste li ikada primili kreditnu karticu poštom?

TEMU APP 100 E KUPON

Savezni zakon zabranjuje izdavateljima da vam pošalju karticu koju niste tražili. Međutim, izdavatelj vam može poslati obnovu ili zamjensku karticu bez vašeg zahtjeva. Izdavatelji vam također mogu poslati zahtjev ili zahtjev, ili vas telefonom pitati želite li karticu – i, ako kažete da, mogu vam je poslati.

Zaštita vlasnika kartice



Savezni zakon štiti vašu upotrebu kreditnih kartica.

Brzi kredit za plaćanje. Izdavatelj mora kreditirati vaš račun na dan primitka uplate. Iznimke su ako plaćanje nije izvršeno u skladu sa zahtjevima vjerovnika ili ako kašnjenje kreditiranja vašeg računa neće rezultirati naplatom.

Kako biste izbjegli financijske troškove, slijedite upute izdavatelja za slanje poštom. Uplate poslane na krivu adresu mogle bi odgoditi kreditiranje vašeg računa do pet dana. Ako izgubite svoju omotnicu za plaćanje, potražite adresu za plaćanje na izvodu računa ili nazovite izdavatelja.

Povrati kreditnih stanja. Kada izvršite povrat ili platite više od trenutnog ukupnog stanja, možete zadržati kredit na svom računu ili pisati svom izdavatelju za povrat – ako je više od jednog dolara. Povrat se mora izvršiti u roku od sedam radnih dana od primitka vašeg zahtjeva. Ako kredit ostane na vašem računu dulje od šest mjeseci, izdavatelj se mora potruditi u dobroj vjeri da vam pošalje povrat novca.

Pogreške na vašem računu. Izdavatelji moraju slijediti pravila za brzo ispravljanje pogrešaka u naplati. Dobit ćete izjavu u kojoj su navedena ova pravila kada otvorite račun i najmanje jednom godišnje. Zapravo, mnogi izdavatelji uključuju sažetak ovih prava na vašim računima.
Ako pronađete pogrešku na svom računu, možete osporiti terećenje i zadržati plaćanje tog iznosa dok se terećenje istražuje. Pogreška može biti naplata za pogrešan iznos, za nešto što niste prihvatili ili za stavku koja nije isporučena prema dogovoru. Naravno, i dalje morate platiti bilo koji dio računa koji nije sporan, uključujući financijske i druge troškove.

Ako odlučite osporiti naplatu:

Pišite vjerovniku na adresu navedenu na vašem izvodu za “upita o naplati”. Uključite svoje ime, adresu, broj računa i opis pogreške.



Pošaljite svoje pismo uskoro. Mora stići vjerovniku u roku od 60 dana nakon što vam je prvi račun koji sadrži pogrešku poslan poštom.

Vjerovnik mora pismeno potvrditi vaš prigovor u roku od 30 dana od primitka, osim ako problem nije riješen. Spor se mora riješiti najkasnije u roku od dva obračunska ciklusa, ali ne duže od 90 dana.

Neovlaštena terećenja. Ako se vaša kartica koristi bez vašeg dopuštenja, možete biti odgovorni za do 50 USD po kartici.



Ako prijavite gubitak prije upotrebe kartice, ne možete biti odgovorni za bilo kakve neovlaštene troškove. Ako lopov iskoristi vašu karticu prije nego što prijavite nestanak, najviše što ćete dugovati za neovlaštene troškove je 50 USD.

Kako biste smanjili svoju odgovornost, prijavite gubitak što je prije moguće. Neki izdavatelji imaju 24-satne besplatne telefonske brojeve za primanje hitnih informacija. Bilo bi dobro da nakon toga pošaljete pismo izdavatelju – navedite broj računa, datum kada ste primijetili da kartica nedostaje i datum kada ste prijavili gubitak.

Sporovi oko robe ili usluga. Možete osporiti troškove za nezadovoljavajuću robu ili usluge. Da biste to učinili, morate:



obavili kupnju u svojoj državi ili unutar 100 milja od vaše trenutne adrese za naplatu. Naplata mora biti veća od 50 USD. (Ova ograničenja ne vrijede ako je prodavatelj također izdavatelj kartice ili ako između prodavatelja i izdavatelja kartice postoji poseban poslovni odnos.) i,

najprije se potruditi u dobroj vjeri riješiti spor s prodavateljem. Za to nisu potrebni posebni postupci.

Ako ovi uvjeti nisu primjenjivi, razmislite o podnošenju tužbe na sudu za sporove male vrijednosti.

Savjeti za kupovinu

Imajte na umu ove savjete kada tražite kreditnu ili platnu karticu.

Kupujte plan koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Provjerite jeste li razumjeli uvjete plana prije nego prihvatite karticu.

Zadržite račune kako biste uskladili troškove kada račun stigne.

Zaštitite svoje kartice i brojeve računa kako biste spriječili neovlašteno korištenje. Povucite crtu kroz prazna mjesta na potvrdama o naplati kako se iznos ne bi mogao promijeniti. Potrgajte ugljike.

Vodite evidenciju – na sigurnom mjestu odvojeno od svojih kartica – o brojevima računa, datumima isteka i telefonskim brojevima svakog izdavatelja kako biste brzo prijavili gubitak.

Nosite samo one kartice za koje mislite da ćete ih koristiti.

Internet Zarada sa ClickBank

Internet zarada sa jednom sigurnom online trgovinom kao što je ClickBank će vam se možda činiti kompliciranom ako ste početnik ali

Smart Lipo laserska liposukcija

Liposukcija je prepoznata kao koristan tretman za dramatično oblikovanje linija tijela i uklanjanje ružnog potkožnog masnog tkiva. Tradicionalna liposukcija koristi