HEKLANJE

Jeste li spremni biti u središtu pozornosti?

TEMU APP 100 E KUPON

Priopćenja za tisak imaju potencijal stvoriti nevjerojatnu izloženost. Gledajući dalje od prednosti povezivanja, dobro napisano priopćenje za tisak može vas dovesti do novina, televizije i radija.

Često su najbolji rezultati priopćenja za tisak ili novinski članci koji se temelje na tim priopćenjima. Neka od ovih izdanja me inspiriraju; drugi su prazna promocija koja ne zanima mene ili posjetitelje moje stranice. Evo nekoliko savjeta o izradi sjajnog priopćenja za javnost.



Upoznajte svog čitatelja.

Ravnoteža između pisanja za ciljanu publiku i pisanja za urednika, izvjestitelja ili novinara koji bi mogao preuzeti vašu temu ili čak ponovno objaviti priču.

Privlačenje medija i krajnjeg potrošača rezultirat će grudvom snijega od PR-a.

Upamtite da će novinar koji skenira PR izvor donositi odluke na temelju prvih nekoliko riječi svakog članka. Upakirajte početak s točkama vruće teme.

Stil.

Jak naslov i uvod su ključni. Apsolutno mora privući pažnju nekoga tko letimično pregledava priopćenja za tisak i potaknuti ga na daljnje čitanje. Prvo ih udarite vijestima. Kasnije možete objasniti kako i odakle dolazi.

Neka bude kratak, točan i čitljiv.



Mediji ne traže sveobuhvatne članke za kopiranje, ali mogu koristiti neki dodatni sadržaj ili dodatne informacije unutar izvješća, stupca ili web stranice.

Nemojte pretjerivati.

Ako je vaš PR uspješan, dobit ćete telefonske pozive i e-poruke s pitanjima. Moguće je izgraditi ili uništiti vjerodostojnost na temelju vaše točnosti. Možete postati izvor za različite novinare dok nadograđujete svoje znanje i točnost. Ako koristite vanjske statistike i činjenice, uključite izvor. Priopćenje bi trebalo stvoriti povjerenje.



Gramatiku i pravopis treba provjeravati i ponovno provjeravati.

Čitati; urediti i ponovno pročitati; ispisati; Pročitaj ponovno; e-poštom prijateljima za ispravke; dajte si mnogo prilika da uhvatite pogreške.

Nemojte žuriti s objavom. Ponovno čitanje nečega nakon prospavane noći uvijek mi otvori oči. Nešto u mojoj usredotočenosti tijekom procesa pisanja otklanja pogreške koje idući dan iskaču sa stranice. Zbog toga dodatni set očiju ili čekanje dok vam oči ne poprime svježi izgled može napraviti veliku razliku u kvaliteti pisanja. Ispisivanje primjerka za čitanje također vam pomaže da ga vidite drugačije.



Priložite slike ako PR izdavač to dopušta. Ako imate prava na slike ili slike u javnoj domeni za objavljivanje, ovo je još jedan način da svoj sadržaj učinite upotrebljivim drugima. Dopuštenje u vezi s citatima također je važno unutar priopćenja za javnost jer izloženost može biti značajna.