HEKLANJE

Jesu li kućne franšize stvarne?

TEMU APP 100 E KUPON

S toliko mnogo poslovnih franšiza za rad kod kuće koje su danas dostupne, morate se zapitati koliko ih je doista legitimnih. Neki od njih zvuče nevjerojatno i obećavaju zapanjujuću prodaju i profit uz malo truda ili ulaganja unaprijed.

Mudar ulagač obavit će domaću zadaću prije nego što kupi franšizu na bazi kuće kako ne bi bilo iznenađenja nakon sklapanja posla. Morate pažljivo razmotriti vrstu franšize koja bi bila najprikladnija za vašu situaciju i radila s vašim dugoročnim ciljevima i poslovnim planom.



Što je uopće kućna franšiza?

Kućna franšiza je posao koji kupujete od davatelja franšize i kojim možete upravljati od kuće. U mnogim slučajevima, ovo je najisplativiji način za pokretanje posla jer ima puno manje režijskih troškova i početnih troškova kada već imate lokaciju i prostor u vlastitom domu.

Nakon što odlučite kupiti kućnu franšizu, postajete primatelj franšize, a tvrtka koja vam prodaje franšizu je davatelj franšize. Kao dio poslovnog ugovora, od vas se traži početno ulaganje koje je obično niže ako malom franšizom upravljate iz vlastitog doma.

Nakon osnivanja, morate plaćati naknade za franšizu i/ili tantijeme davatelju franšize ovisno o količini posla i prodaje svakog mjeseca.

Kako znate da je franšiza kod kuće legitimna?

Prvo, prikupite što više informacija o franšizi. Pobrinite se da točno razumijete kako funkcionira franšiza kod kuće i istražite učinak i ugled davatelja franšize.

Zamolite davatelja franšize za ove informacije i provjerite neovisne recenzije. Sve je to korisno jer uzmete u obzir legitimitet franšize, davatelja franšize i, u nekim slučajevima, mišljenja drugih primatelja franšize koji su već kupili vlastitu franšizu.



Ne ignorirajte crvene zastavice!

Saznajte koliki su početni troškovi i koje druge financijske obveze i zahtjevi moraju biti ispunjeni prije nego što se franšiza može kupiti. Legitimni davatelj franšize moći će pružiti sve pojedinosti i biti će voljan dati vam sve zahtjeve u pisanom obliku prije nego što se odlučite za kupnju. Ako davatelj franšize zahtijeva neuobičajeno visoku početnu investiciju, saznajte što je uključeno u naknadu i što možete očekivati kao dio svog start-up paketa. Uđite u detalje i raspravite sve što vam nije jasno ili što ne razumijete. Ugledni davatelj franšize ne bi trebao imati problema s pružanjem jasnog objašnjenja za svaki vaš uloženi dolar.

Čuvajte se davatelja franšize koji vam obećavaju trenutačno bogatstvo i ogroman uspjeh u vrlo kratkom roku s vrlo malo ulaganja. Pošteni davatelj franšize reći će vam da pokretanje franšize, čak ni kod kuće, nije uspjeh preko noći. Potreban je naporan rad i planiranje plus puno vremena i truda za izgradnju franšize kod kuće. Iako franšiza pruža okvir kao i stalnu podršku i obuku, morate s vremenom graditi svoj profit.



Bez agresivne prodajne taktike Ugledni davatelj franšize s dobrom poslovnom praksom neće učiniti da se osjećate kao da odluku morate donijeti odmah. Ako vas budući davatelj franšize prisiljava da platite početne troškove ulaganja, a da vam ne daje dovoljno vremena da donesete informiranu odluku o kupnji franšize kod kuće, budite oprezni. Možda nemate posla s legitimnim davateljem franšize i trebali biste biti oprezni.

Većina davatelja franšize može pružiti obilje informacija i dokazati n poslovnih planova s kojima su upoznati i ne žure da potpišete isprekidanu liniju.

Ostvarite profit u franšizi kod kuće Dostupne su mnoge franšize kod kuće ovisno o vašim interesima, iskustvu i strasti ili izboru ulaganja. Franšize variraju od pregleda doma do fotografiranja, pa čak i dresure kućnih ljubimaca. Pogledajte neke od ovih kućnih franšiza.



Pillar to Post pruža vrhunske usluge pregleda doma za svakog potencijalnog kupca doma. Časopis Entrepreneur rangirao ih je broj 1 u kategoriji kućne inspekcije zadnjih 5 uzastopnih godina. Franšizno poslovanje može se odvijati kod kuće.

Vendstar vam omogućuje da koristite svoj dom kao svoju franšiznu lokaciju. Novac zarađujete distribucijom i servisiranjem automata za prodaju na raznim lokacijama. Broj strojeva ovisi o vama!

Molly Maid nedvojbeno je robna marka s kojom ste upoznati u uslugama čišćenja kućanstva. Uz niska početna ulaganja, unajmljujete i obučavate tim stručnjaka za čišćenje i koristite vlastiti dom kao bazu franšize.

Bark Busters nudi posebno razvijenu uslugu dresure pasa koja vam omogućuje rad u najrazličitijim okruženjima i pruža opsežnu obuku i podršku za sve primatelje franšize. Uživajte u svom poslu svaki dan dok ostvarujete profit u vlastitoj franšizi kod kuće.

PortraitEFX je upravo onakav kakav naziv robne marke implicira. To je franšiza za profesionalnu portretnu fotografiju gdje je vaša franšiza domaća, ali idete na različite lokacije kako biste dovršili fotografske projekte za svoje klijente. Od utakmica male lige do vjenčanja, prilike su spremne i čekaju da počnete!

Informirana odluka je najbolja odluka Kada razmišljate o kupnji vlastite franšize za kućnu upotrebu, postoji mnogo stvari koje morate istražiti, istražiti i odlučiti. Pobrinite se da ne ostavite kamen neprevrnut dok donosite jednu od najvećih odluka u svom životu. Pokretanje poslovne franšize ne jamči brzi novac i bogatstvo. Uzmite si vremena da razmislite o prilici i odgovara li na vaše ciljeve i planove za budućnost.

Razmislite o vremenu, novcu i trudu potrebnim za kućnu franšizu koju razmatrate. Razmislite o zahtjevima franšize i operativnim detaljima dok razmišljate o svom sljedećem potezu.

Iznad svega, napravite domaću zadaću Prije nego što se posvetite bilo kojoj franšizi kod kuće, istražite davatelja franšize. Provjerite ugled tvrtke i recenzije poslovanja.