HEKLANJE

Ako volite brbljati, cijenit ćete dobru stomatološku njegu.

TEMU APP 100 E KUPON

Briga o zubima, desnima i ostatku usta, uključujući popravak ili zamjenu oštećenih zubi, ono je što definira stomatološku njegu. Uobičajeno je vidjeti osobu koja zbog nepažnje i nepoznavanja dobre oralne higijene ima bolesti zuba.

Kaže se da su zdrave desni i zubi iznimno važni za održavanje cijelog vašeg tjelesnog sustava zdravim i zdravim. Nedostatak odgovarajuće njege i redovite kontrole kod vašeg stomatologa može dovesti do nekoliko bolesti poput karijesa, gingivitisa, zubnog plaka, parodontne bolesti, neugodnog mirisa iz usta itd.



Simptomi i prevencija karijesa, gingivitisa i parodontalne bolesti:

1. Karijes: Glavni uzrok karijesa je kiselo-bazna kemija ili višak kiseline. To je povezano sa šećernim bubama, onima koji redovito jedu slatko bez četkanja odmah nakon toga. Simptomi: Prvo se na zubu pojavi bijela mrlja, koja će dovesti do ranog karijesa ako se ne liječi. Karijes će početi svijetlo smeđom bojom na zubu, a postupno će postati tamniji. Prevencija:
• Četkajte zube dva puta dnevno, ujutro i prije spavanja, kao i nakon svakog obroka.
• Čistite zubnim koncem svaki dan (barem jednom), znam da je to posao, ali ovdje govorimo o vašem osmijehu. (:–)
• Obratite se stomatologu radi redovitog čišćenja i pregleda. Pokušajte slijediti njihove preporuke.
• Provjerite jesu li držači, proteze i drugi uređaji čisti i nemojte preskočiti njihove preporučene postupke čišćenja.

2. Gingivitis i parodontna bolest: Gingivitis je upala desni, dok je parodontna bolest uznapredovali stadij bolesti desni, koja napada desni, kost i oko zuba. Simptomi: natečene desni, ranice u ustima, jarko crveni izgled desni i krvarenje desni. Prevencija:
• Perite zube dva puta dnevno.
• Nježno čistite zube koncem jednom dnevno.
• Posavjetujte se sa svojim stomatologom za daljnje upute.

Stomatološki proizvodi koje treba izbjegavati:

Postoje mnogi proizvodi za njegu zubi koje treba izbjegavati; to uključuje jake antiseptičke vodice za ispiranje usta, sredstva za izbjeljivanje, vodikov peroksid, paste za zube s fluorom, alkoholne osvježivače daha i druge proizvode za oralnu higijenu. S pozitivne strane, oni ubijaju bakterije, ali također potiču zubni plak koji će na kraju pogoršati stvari.

Proizvodi za njegu zuba su: antioksidativni zubni prah i probiotička vodica za ispiranje usta. Posavjetujte se sa svojim stomatologom za najbolje proizvode za vašu situaciju.

Djeca su osjetljivija na probleme sa zubima. Skloni su jedenju čokolada, bombona i slatkiša, pa ih lako oboli i oboli od karijesa i drugih problema. Stoga je važno da roditelji znaju osnove dobre njege zuba i usmjeravaju svoju djecu u skladu s tim.



Ovih nekoliko jednostavnih koraka može vas i vašu obitelj zaštititi od teške boli, zdravstvenih opasnosti i pomoći će nam da ostanemo nasmijani tijekom cijelog dana.

Produženje i podizanje trepavica

Podizanje trepavica danas je jedna od najtraženijih usluga u kozmetičkim salonima. Za samo nekoliko sati ovaj postupak daje vašim očima