HEKLANJE

Jesu li online kreditne kartice sigurne?

TEMU APP 100 E KUPON

Dakle, bili ste u svim lokalnim trgovinama koje postoje u vašem susjedstvu, u vašem mjestu, u vašem gradu, pa čak iu vašoj zemlji. A sada shvatite, vrijeme je da proširite pokrivenost svoje kupnje i povećate svoju kupovnu moć od granica Australije do ostatka svijeta. Kako biste, zaboga, postigli takav podvig? Idi i prijavi se za kreditnu karticu. Ta bi plastična kartica vrlo lako mogla biti vaš pristupni certifikat nebrojenim i mnoštvom prodavača i dobavljača širom svijeta koji su ponudili svoje proizvode i usluge putem svjetske mreže za jednostavno kupovanje, kupnju i iskorištavanje. Baš poput ovih prodavača i dobavljača, kartičarske kuće također otvaraju svoja vrata online aplikacijama za kreditne kartice. Međutim, mnogi pojedinci oklijevaju i sumnjaju u ispunjavanje mrežnih obrazaca za prijavu. Postavlja se mnogo pitanja o tome jesu li informacije koje se daju na internetu sigurne ili nisu, što nije iznenađujuće, posebno s obzirom na veliki broj pitanja o internetskim prijevarama i prijevarama. Ove internetske banke i tvrtke s kreditnim karticama ipak su napravile načine kako osigurati da sigurnost podataka njihovih klijenata ne bude ugrožena napretkom tehnologije. Metode i procesi koje koriste čak se mogu pohvaliti da su sigurniji u usporedbi s ispunjavanjem vaših prijava na papiru i slanjem putem tradicionalne pošte.

Jedan od poduhvata koje su tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica na internetu poduzele u smanjenju i sprječavanju krađe podataka i kršenja autorskih prava jest korištenje SSL tehnologije. Sloj sigurnih utičnica SSL-a vrsta je prijenosnog protokola koji radi na šifriranju činjenica i brojki koje se šalju putem mreže, u ovom slučaju posebno s vašeg osobnog računala kod kuće u primateljsku bazu podataka banke ili kartičarske kuće. Laički rečeno, enkripcija je vrlo razvijen i vrlo kompliciran matematički proces u kojem se podaci razgrađuju i kamufliraju tijekom prijenosa tako da mogu biti nečitljivi osobama koje bi mogle hakirati sustav. Sjećate li se tajnog jezika koji ste nekoć dijelili sa svojim prijateljima tijekom predškolskih godina? Taj tajni jezik može biti vaše ranije iskustvo sa shemama i tehnikama šifriranja. Uz korištenje tehnologije i formula, možda dobro znate da bi šifriranje koje se koristi u SSL-u moglo biti vrlo zamršeno i složeno u usporedbi s vašim obrascima u predškolskoj dobi.



Nadalje, u procesu enkripcije ovih kartičnih tvrtki i banaka obično su potrebna dva ključa za šifriranje. Postoje javni ključ i privatni ključ koji se između terminala šalju s vašeg računala na banku i koji se mogu koristiti za tumačenje prikrivenih podataka. Uz korištenje dvaju ključeva, vanjskim je stranama s kriminalnim namjerama dvostruko teže pristupiti sustavu jer bi im trebale ove dvije važne informacije. Kao što izreka kaže, dvije su glave stvarno veće od jedne, a to vrijedi i za sigurnost informacija na internetu.

Škoda nadograđuje Fabiju Combi

Iako četvrta generacija Škode Fabia slavi svoju svjetsku premijeru početkom svibnja, inačica treće generacije i dalje se može naručiti. Na

Stvari za dizanje kose

Definitivno je to bez sumnje bio novi imidž koji mi je bio potreban za ljetni odmor. Bila sam umorna od