HEKLANJE

Kada ne koristiti kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice velika su pogodnost u našem svakodnevnom životu, omogućujući nam jednostavnu kupnju proizvoda putem interneta i telefonom te nas oslobađaju potrebe da nosimo velike količine gotovine kada kupujemo u fizičkom svijetu. Međutim, postoji potencijalna mračna strana plastike, s nekim nesretnim vlasnicima računa koji izlaze iz svojih dubina i stvaraju dugove koji postaju problem i razlog za brigu.

Ovo je očito situacija koju je najbolje izbjegavati, a saznanje o tome kada je loša ideja koristiti svoju karticu može vam pomoći da ne upadnete u poteškoće.



– Podizanje gotovine na bankomatima

Većina bankomata ovih će vam dana omogućiti podizanje gotovine pomoću vaše kreditne kartice. Ovo bi se moglo činiti privlačnom opcijom ako vam nedostaje gotovine pred kraj mjeseca, ali je loša ideja iz dva razloga. Prvo, podizanje gotovine će privući naknadu od malog postotka iznosa koji podižete. To ga samo po sebi čini skupim načinom da dođete do gotovine, ali predujmovi se također obično naplaćuju po mnogo višoj kamatnoj stopi od kupnje.

Štoviše, prema sustavu poznatom kao ‘raspodjela plaćanja’, otplate koje izvršite na svoj račun prvo se primjenjuju na dijelove vašeg duga koji privlače najnižu kamatnu stopu. To znači da dokle god imate dugove od kupnje, vaša će podizanja gotovine biti u pozadini, naplaćivat će vam se visoka kamata i nikada neće biti niža.

– Čekovi kreditnih kartica

One vam omogućuju korištenje kreditnih kartica u situacijama u kojima to inače ne možete, kao što je plaćanje računa poštom. Međutim, kamatna stopa koja se zaračunava na njih može biti jednako visoka ili čak viša nego kod podizanja gotovine. To znači da biste ih trebali izbjegavati iz istih razloga kao što je gore navedeno.

– Pokrivanje troškova svakodnevnih računa

Plaćanje računa za energiju, na primjer, korištenjem kartice je zgodno i jednostavno, ali je dobra ideja samo ako dug vratite u sljedećem plaćanju. Ako karticu koristite jer niste u mogućnosti platiti račun, to je jasan znak da morate bolje pogledati svoj osobni proračun.



– Skupe impulzivne kupnje

Naravno, svi se volimo s vremena na vrijeme počastiti i nitko to ne bi zamjerio. Međutim, prije nego predate svoju karticu, imajte na umu da će kamate koje ćete plaćati tijekom mjeseci otplate duga učiniti vašu impulsivnu kupnju puno skupljom nego što se čini. Isplati li se još uvijek?

– Za otplatu ostalih dugova



Kreditne kartice obično nisu najjeftinija dostupna vrsta posudbe, stoga nikada ne biste trebali koristiti svoju karticu za plaćanje drugog, jeftinijeg duga. Jedina iznimka od ovoga je ako koristite mogućnost prijenosa stanja, bilo da dobijete stopu od 0% na ograničeni broj mjeseci ili da zaključate trajno nisku stopu.

Kao što vidimo, većina gornjih savjeta jednostavno je zdrav razum, ali pridržavanje ovih pravila dat će vam najbolje šanse da zadržite kontrolu nad svojom kreditnom karticom i izbjegnete nepotrebno ili prekomjerno zaduživanje.

SVJETSKI KUP U GIMNASTICI

Svjetski kup u gimnastici koji se tradicionalno održava u gradu Osijeku u dvorani Gradski vrt. Odličan provod sa cijelom obitelji

Prednosti golemih reklamnih balona

Oglašavanje na golemim balonima na vrući zrak brzo postaje najbolji i najspektakularniji mogući oblik promidžbe. Ogromni reklamni balon kao alat